IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2011, 11:28   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
16 Yaşındaki 'Türk Dahi'den Üçüncü Roman





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Henüz 14 yaşındayken yazdığı 'Gölgedeki Işıklar' isimli romanı ile 'Türkiye'nin En Genç Roman Yazarı' ünvanına sahip olan Rana Demiriz, serinin üçüncü romanını çıkartmaya hazırlanıyor. Küçük dahinin son kitabını yazarken kurguladığı sahneleri resmederek hazırladığı eserler ise 15 Aralık tarihinde açılacak sergi ile Ataşehir Doğa Koleji'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

14 yaşında yazdığı 'Gölgedeki Işıklar' adlı romanı ile 'Türkiye'nin en genç roman yazarı ünvanına sahip olan Rana Demiriz, 2011 yılının başında serinin ikinci romanı 'Yüzleşme'yi çıkarmasının ardından, şimdi üçüncü romanı 'Donmuş Ateş'i tamamlayarak 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak Ülkemizde bir ilke daha imza attı.

Fantastik romanlarından oluşan 'Gölgedeki Işıklar' serisinin ilk kitabıyla üstün bir başarı sağlayan Rana, gösterdiği bu başarından dolayı T.C. Başbakanlık dahil birçok kamu kuruluşu tarafından da ödüllendirilmişti. Toplam 1150 sayfa ve 65 bölümden oluşan 3 kitablık bu seri başarısının bir tesadüf olmadığını kanıtladı. Genç yazar, şimdiden serinin dördüncü kitabına başlayarak, gelecekte saygın yazarlar arasına gireceğinin sinyalini veriyor.

'Dahi Türk'

Doğa Koleji'nin ev sahipliğini yaptığı, dünyanın en büyük gençlik forumu, IDEA 2011 Youth Forum'da yaptığı moderatörlük sonucunda herkesin hayranlığını kazanan ve Birleşmiş Milletler Destekli IDEA tarafından 'Dahi Türk' ünvanı verilen Demiriz, sadece edebiyat değil, sanatın tüm dallarında başarışını gözler önüne seriyor. Plastik sanatlar, resim, fotoğraf gibi pek çok sanat dalında yetenekli olan genç yazar, son kitabı Donmuş Ateş için kurguladığı sahneleri resimlere dökerek ilk sergisini açıyor.

Ataşehir Doğa Koleji'nin Sanat Sokağı'nda 15 Aralık Perşembe günü açılacak olan sergide, Demiriz aynı zamanda son kitabını da imzalayacak. Sergi, 24 Aralık 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Genç yazara destek

Eğitimine, yazarlık ve sanat anlayışına çok şeyler katacağına inandığı Doğa Koleji'nde devam eden Rana'ya okulu büyük destek sunuyor. Doğa Koleji, akademik, sanatsal ve sportif alanda üstün başarı gösteren öğrencilerin eğitimine verdiği destekle pek çok sanat ve spor insanını Türkiye'ye kazandırıyor. Türkiye'nin genç ve dahi beyinlerine sunduğu imkanlarla öğrencilerinin yeteneklerini keşfeden ve onlara destek olan kurum her alanda söz söyleyebilecek, nitelikli, hayata ve doğaya karşı sorumlu, özverili, özgüveni yüksek, sanatsal ve sportif alanlarda yetkin bir nesil yetiştiriyor.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dahiden, roman, üçüncü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pentagon, 25 yaşındaki Türk mühendise şapka çıkarttı. toXic İnternet Dünyasından Haberler 2 14 Aralık 2011 16:59
12 Yaşındaki Türk Çocuğun Kompozisyonu Süslü Serbest Kürsü 0 06 Haziran 2010 17:09
5 yaşındaki dahi Mozart Angel Haber Arşivi 0 14 Temmuz 2008 11:49