IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2011, 18:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"AK Parti sorunların çözümü için şanstır"




Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, partisinin Çınar ilçesinde düzenlenen 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere hava yolu ile Diyarbakır'a geldi. Buradan karayolu ile Çınar ilçesine geçen Bakan Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ile birlikte Çınar Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye katıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bakan Eker, yaptığı konuşmada, kongrenin Çınar'a ve bütün millete hayırlı olmasını diledi.
AK Parti'nin hizmet kervanı olduğunu belirten Eker, 10 yıldan bu yana Türkiye'de kalkınma anlamında sağladığı gelişme ile milletin daha refah, demokratik, sivil bir idare ile yönetilmesi için büyük proje ile büyük hizmet ürettiğini ifade etti. Bakan Eker, "2 bin 500 dolardan 14 bin dolara ulaşırsa milli gelir, dünyadaki ekonomik krize rağmen yüzde 9 büyüme gerçekleştirip bütün dünyaya parmak ısırtıyorsa, uluslararası ilişkilerde her gün biraz daha gözlenen bir ülke haline gelmişse, bu AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ile gerçekleşmiştir" dedi.

9 yıl içerisinde Diyarbakır ve Türkiye'nin değiştiğini dile getiren Bakan Eker, Diyarbakır'ın önceki dönemdeki açıklarını kapatması gayesi ile verilen ödeneklerle Türkiye ortalamasının çok ilerisinde yer aldığını aktardı. 10 sene önce bine yakın köy ve mezrada içme suyunun bulunmadığını kaydeden Bakan Eker, AK Parti iktidarı döneminde bin 155 tanesine içme suyu getirildiğini söyledi. Bakan Eker, "400 kilometre yol yapıldı Diyarbakır çevresine. Köylerde yollar yapıldı. KÖYDES faaliyetleri ile ilgili Diyarbakır'da 652 kilometre asfalt yol yapıldı" diye konuştu.

"DİYARBAKIR'A EĞİTİM İÇİN K-----N 194 MİLYON LİRA AYRILDI"

Diyarbakır'a eğitim için 194 milyon lira para ayrıldığını belirten Eker, toplamda 4 bin 300 dersliğin yapıldığını söyledi. Eğitim Araştırma ve Kadın Doğum Hastaneleri'nin yapılarak, 335 milyon lira kaynak kullanıldığını aktaran Bakan Eker şöyle devam etti:

"320 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, 420 yataklı Bölge Eğitim Hastanesi, 50 yataklı Hani Devlet Hastanesi, 50 yataklı Çermik Devlet Hastanesi, 30 yataklı Bismil Devlet Hastanesi ile Kulp Hastanesi'ni tamamladık. Ergani, Kulp, Bismil Tepe Entegre Hastaneleri inşaatları bitti bitiyor. Bütün ilçelerde 112 Acil Servis, diş servisi bizimle yapılıyor. Eskiden 147 tane uzman doktor vardı.

Şimdi 455 tane var. Biz sosyal devlet anlayışının gereği olarak evinde özürlülere bakan kardeşlerimize, 8 bin 350 özürlü kardeşimizin ailesine 102 trilyon ödeme yaptık. Aylık veriyoruz. Evinde özürlü varsa hizmet edenlere aylık veriyoruz. Eskiden böyle bir şey yoktu. Diyarbakır'da 233 trilyon lira sosyal destek sağladık. Diyarbakır'ı Karadeniz'e, Habur'a bağlayan, ki İpek Yolu'nu Diyarbakır Çınar yakınlarından geçirip güzergahını değiştirdik. Şanlıurfa'dan gelen otoban, Diyarbakır-Çınar yakınlarından hatta Batman'ın istifade edeceği şekilde buradan Habur'a bağlanacak."

"AK PARTİ DÖNEMİNDE ÇİFTÇİLER 1 MİLYAR 600 MİLYON LİRA ALDI"

Diyarbakır'da 49 bin çiftçinin bulunduğunu belirten Bakan Eker, AK Parti döneminde Diyarbakırlı çiftçilerin 1 milyar 600 milyon lira aldığını ifade etti. Kendilerinin kimseye haksız bir şey vermediğini söyleyen Eker, "Diyarbakırlının, çiftçinin hakkını verdik. Eskiden hak ediliyordu verilmiyordu. AK Parti bu haksızlığı giderdi. 2002'de Diyarbakırlı çiftçiler Ziraat Bankası'ndan 2 milyon kredi almış bir yılda.

Faiz yüzde 59 idi. Tarım kredisininki yüzde 68 idi. Şimdi biz bunları, hayvancılık ve damla sulamada sıfır, diğerlerinde yüzde 5'e indirdik. 2010 yılında Diyarbakırlı çiftçinin aldığı kredi 101 milyon lira. Biz 70 kat fark atmışız. Diyarbakır'da 269 tane tesis yaptırdık. Biz başlattık bu projeyi, bizden önce yoktu. 600 bin lira sermayenin yüzde 50'sini hibe veriyoruz. Bin 300 kişi çalışıyor bu tesislerde. İşsiz kardeşimize iş temin edilmesi konusunda büyük mesafe katedildi. Sen makine al, parasının yarısını ben vereyim. 40-45'e yakın makineye yüzde 50 destek veriyorum. Hibe borç değil" ifadelerini kullandı.

"DİYARBAKIR'DA 2 BİN 586 PROJEYE YÜZDE 50 HİBE VERMİŞİZ"

Diyarbakır'da 2 bin 586 projeye hibe verdiklerini belirten Bakan Eker, bunun parasal karşılığının 47 trilyon olduğunu kaydetti. Diyarbakır'da 101 kooperatife 148 trilyon lira destek verdiklerini aktaran Bakan Eker, "6 bin 223 aile, her bir ailede kaç nüfus var, 5, 6, 7, 8, 9, 10 kaç kişi en az beş kişi desem çok küçük bir aile Diyarbakır için, 30 bin kişi yapar. 30 bin kişinin istifade ettiği bir proje ve 30 binin üzerinde hemşehrilerimize iş sağlayan proje" şeklinde konuştu.

Yaptıkları en büyük işin GAP Eylem Planı ile sulama kanallarının tamamlanması olduğunu dile getiren Bakan Eker, şunları söyledi:

"Çınar'da bu faaliyetlerde yapılıyor. Nedir o? Kral Kızı Dicle Barajı'nın suyunu buradan Savur'un eteklerine kadar götürüyor. Bütün bu düzlüklerdeki tarım arazilerini sulayacak büyük devasa proje. 7 milyon dönüm bunun yarısı bitti. 2012 yılında kalanı bitti. Bu köylerde başka ihtiyaçlar var onu da gideriyoruz. Biz Diyarbakırlı köylüye daha çok nasıl yardımcı oluruz diye bunları ilave ettik. Mesela kanalizasyon fosseptik yapalım. 445 köy. Ben milletvekili olduğunum 847 içme suyu yoktu. Bin 155 tanesine su götürdük.

Su olacak ki insanlar yıkansınlar, içsinler abdest alsınlar. 445 köyü programa aldık 420 tanesinin kanalizasyonu tamamlanmış durumda. Toplulaştırma projesi çerçevesinde. Diyarbakır için merkezi Diyarbakır'da olan bir kalkınma ajansı kurduk Karacadağ Kalkınma Ajansı. Onlar da 58 projeye 12 milyon 700 bin lira hibe para harcadı. TOKİ'de 5 bin 828 tane konut yaptık. 4 bin 500 konut yapımı devam ediyor. Yaklaşık 10 bin tane konut demek. Demek ki 50 bin kişinin barınacağı yeni modern konut yaptık ucuz fiyata. Toplam 291 derslik yapıldı Çınar'da. Bütün cumhuriyet döneminde yapılanların yarısını biz sekiz yılda yaptık Çınar'da. Kendi hükümetleri döneminde Çınarlı çiftçilerin cebine 170 trilyon nakit para aktardı. Bu hizmetlere daha yeni projeler getireceğiz."

"ESKİDEN DEVLETİN ÜNİVERSİTELERİNDE KÜRTÇE'NİN ADI YOKTU, ŞİMDİ 3 ÜNİVERSİTEDE YÜKSEK LİSANS MASTER PROGRAMLARI VAR"

Eskiden insanların bölgede ana dillerini konuşamadıklarını belirten Bakan Eker, çocuklara takılan Kürtçe isimlerin nüfus müdürünün 'Bunu kaydedemezsiniz' demeleri ile değiştirildiğini, bundan dolayı çocuğun ailesinin çağırdığı ve kimlikte yazanla beraber iki isminin olduğunu ifade etti. Bakan Eker, "Diyelim çocuğuna Rojin, Şiyar ismini taktı. Nüfus memuru bunu kaydedemezsin derdi.

Çocuğun iki tane ismi olurdu. Bu haksızlıktı. Doğru bir şey değildi. Biz demokratikleşme ve sivilleşme, insan hakları anlamında attığımız adımlar gibi bu anlamda da adım attık. Kürtçe'yi kullanma ile ilgili proje yaptık. TRT Şeş bunların en önemlisi. İçinde her türlü program var; din, sanat, felsefe, aklınıza ne gelirse hepsi var. TRT 1'de ne varsa orda da var. Eskiden devletin üniversitelerinde Kürtçe'nin adı yoktu, şimdi 3 üniversitede yüksek lisans master programları var. Artık uluslararası Kürtçe sempozyumları var. Bunlarla ilgili araştırmalar var. Bütün bunlar vatandaşımızın hakkı. Bizim muhatabımız millettir. Biz AK Parti olarak millete yaslandığımız ve güvendiğimiz, milletten üstün güç, irade, güç, kuvvet tanımadığımız için bu günlere geldik. Demokratikleşme hukuk anlamında adım atacağız daha" dedi.

"NE ZAMAN BİR ADIM ATSAK BİR SALDIRI, BİR MAYIN PATLATIYORLAR"

Türkiye'nin son 50 yılda askeri darbe anayasaları ile yönetildiğini kaydeden Bakan Eker, "61'de darbe yapıp anayasa yaptılar. 71'de kendi yaptıkları anayasayı değiştirdiler. Yetmedi, 1981'de darbe yaptılar. 1982 Anayasası ile milletimizi yönetmeye çalışıyorlar. Ve artık sivil vatandaşların yaptığı bir anayasa ile yönetilmeyi hak ediyor ve Türkiye bu projeyi hak ediyor. Çalıştığımız proje, Türkiye'nin sivil anayasaya kavuşmasıdır. Hala vatandaşlarımız işsizlikten kıvranıyor, bütün bunları çözmek için buranın kaynakları var. Tarım veya hayvancılık yapılması lazım, barajların yapılması lazım ama biz milletçe kucaklaştıkça birileri bunu kendi politik çıkarlarının aleyhine görüyor ve bunu baltalıyor. Silvan Barajı Diyarbakır'ın kalkınması için çok önemli.

2.5 milyon dönüm alan sulayacak. İhalesini yaptık. Şantiyeye geldiler, bastılar, şantiyeyi yaktılar, araçları. Ne için? İşsizlik azalacak. O zaman propaganda azalıyor. Ne zaman bir adım atsak bir saldırı, bir mayın patlatıyorlar, sabotaj. Çünkü çözülsün istemiyorlar. Kan olsun, gözyaşı olsun, kin, nefret tohumları atsın. Onlar da bundan politik çıkar elde etmeye bakıyor. Ama yağma yok. Biz AK Parti olarak milletin içindeyiz, bizde bu bölgenin evladıyız. Siz hangi dili konuşuyorsanız, bende o dili konuşuyorum, bende sizler gibiyim ve bu hükümetin üyesiyim" şeklinde konuştu.

"BİZ MİLLETE EFENDİLİK İÇİN DEĞİL HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ"

Millete arzu ettikleri hizmeti getirmek için çabaladıklarını dile getiren Bakan Eker, millete efendilik için değil hizmet etmek için var olduklarını söyledi. Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde bir yaşam olduğunu aktaran Bakan Eker, "Bizim projemiz bu. Kürtlerin büyük çoğunluğu bunu destekliyor. Onun için Doğu, Güneydoğu'da en çok oyu biz alıyoruz. Mayın patlatmalar, kurşun sıkmalar, anne karnındaki kızın öldürülmesi, imamın öldürülmesi, futbol oynayan polisin öldürülmesinin sebebi budur. Ama yağma yok. Kimse bizden daha fazla bu topraklarda söz sahibi değil. Kimse bizden daha fazla Kürt değil. Bu bölgede evrensel insan haklarına dayalı, hak ve hukuka dayalı barışı inşa etmenin işçileriyiz" diye konuştu.

Çınar'da hipodrom yaptıklarını ve gelirinin büyük çoğunluğunun belediyeye gittiğini söyleyen Bakan Eker, "Bu bölgede eskiden beri küheylan atlar yetiştirilirdi. Ve biz buradaki tarihten gelen atçılığı müesseseye dönüştürdük, hipodrom yaptık. Gelirlerinin önemli bir kısmı Çınar Belediyesi'ne geliyor. 4 trilyon lira Çınar Belediyesi'ne aktardık hipodromdan dolayı.

Bunları hızlandırıp sayısını arttıracağız, hem işsizlikle mücadele hem kültürel varlıklardan daha çok yararlanmak için. Biz Türkiye'ye hizmete devam edeceğiz. Türkiye'de sorunların çözümünde, Kürt sorunu dahil temel sorunlar için AK Parti bir şanstır. Türk, Kürt, Arap, Çerkez ile herkesi aynı derecede kucaklayan tek parti biziz. Batı, doğu, kuzey, güney her yerde varız. Türkiye'nin sorunlarını çözecekseniz her yerdeki insanların sorunları ile ilgileneceksiniz. Diğer partilerden batıya, öteki kuzeye, biri bir yerde var öteki yerde yok. Biz her yerde varız. Allah'ın izniyle her yerde olmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ HEDEF 2014 MAHALLİ SEÇİMLERİ"

Önlerindeki hedefin 2014 mahalli yerel seçimleri olduğunu dile getiren Bakan Eker, şunları söyledi:

"Biz inşallah yerel hizmetlerin vatandaşımız lehine olması için gayret göstereceğiz. Parti teşkilatımız olarak kendimizi vatandaşa anlatacağız. Belediyecilikle ne kadar ilgililer. Hizmet, daha çok hizmet. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun o bizi ilgilendirmiyor ama belediye hizmetleri çok önemli. Hepimiz evimizden sokağa adımımız atar atmaz belediye hizmetleri karşımıza geliyor. AK Parti'nin belediyecilik anlayışı örnek bir anlayıştır. AK Parti belediyelerinde bu hizmetleri hep gördük. Niye bizde ilçelerimizde, ilimizde bu güzel anlayışımızdan niye vatandaş olarak istifade etmeyelim? AK Parti'nin şiarı şudur; durmak yok yola devam. Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız, biz koşmaya devam edenlerdeniz."

AK Parti Çınar İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'nde seçimlere tek aday olarak giren Fesih Delil, 400 delegeden 260'ının oyunu alarak tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak parti sorunların çözümü için şanstır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tema Yükleme Sorunu Çözümü "2" Collettivo MyBB 0 26 Eylül 2008 04:10