IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2011, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl




Abdullah Gül’ün görev süresinin 5 yıl olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 5 yıl olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir Anayasa değişikliği yaptık. Halkın oyuna gittik. Halk milletvekili süresini 5 yıldan 4 yıla, Cumhurbaşkanlığı görev süresini de 7 yıldan 5 yıla indirdi. Zamanı geldi, milletvekilliği seçimini yaptık. Zamanı gelince de 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız" dedi.

Mevlana’nın ölümünün 738’inci Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere bugün Konya’ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile birlikte ilk olarak Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Mevlana’nın sandukası başında dua eden Kılıçdaroğlu, Müze Müdürü Yusuf Benli’den eserler hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, zaman zaman yerli turistlerle de sohbet etti. CHP Konya Kadın Kolları üyeleri de müze çıkışında Kılıçdaroğlu’nun 63’üncü yaş gününü kutlayıp, Konyaspor kaşkolu ve fotoğrafının bulunduğu duvar saati hediye etti.

"GÖREV SÜRESİ KİŞİYE GÖRE DEĞİŞMEZ"

Kılıçdaroğlu daha sonra Balıkçılar Oteli’ne geçerek partililerle akşam yemeği yedi. Burada gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı görev süresi ile ilgili sorusuna Kılaçdaroğlu, sürenin 5 yıl olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir Anayasa değişikliği yaptık. Halkın oyuna gittik. Halk milletvekili süresini 5 yıldan 4 yıla, Cumhurbaşkanlığı görev süresini de 7 yıldan 5 yıla indirdi. Zamanı geldi, milletvekilliği seçimini yaptık. Zamanı gelince de 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız. Bunun başka türlü anlatılması doğru değil" dedi.

Cumhurbaşkanlığı görev süresinin kişiye göre değişmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halktan korkmayacağız. Halkın iradesine güveneceğiz. Halka gittiğimiz zaman, halk nasıl karar verir diye hiçbir kuşku duyuldu mu? Hayır. Burada da aynısı olacak. Süreç dolacak, seçime gideceğiz. Yeni bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Kim seçecek Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı seçecek. Bunu kişiye endekslemek falan, kişiye göre süreyi değiştirelim demek, doğru değil. Cumhurbaşkanlığı makamının gereksiz yere tartışılmasına yol açar. O makamın, siyasetin tartışma alanı olması doğru değil."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, cumhurbaşkanının, görev, süresi, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül'ün görev süresi hakkında açıklama Lucifer Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 04:36
Teziç'in Görev Süresi SONUNDA DOLUYORR! CariSma Haber Arşivi 4 29 Ağustos 2007 09:15