IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2011, 12:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tahrir alev alev




Mısır’da ordu ile göstericiler arasındaki çatışmalarda aralarında çocukların da olduğu 8 kişi öldü. Polis göstericilerin Tahrir Meydanı’ndaki çadırlarını yaktı. Çevre binalarda yangın çıktı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



DIŞ HABERLER SERVİSİ
Mısır’da polisin perşembe gecesi meclis binası önünde kamp kuran göstericilerin çadırlarını dağıtmak istemesiyle başlayan olaylar iyice büyüdü. Görgü tanıkları, çadırlarda kalan bir göstericinin meclis binasına kaçan topunu almak için içeri girdiğinde askerler tarafından dövüldüğünü iddia etti. Askerler ise, göstericilerin binayı işgal etmeye çalıştığını öne sürerek iddiaları reddetti. Çatılardan göstericilere taş atıldı, askerler havaya ateş açtı. Son iki günde Kahire’de 8 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Ölenler arasında 12 ve 14 yaşında iki çocuğun da olduğu öğrenildi.

Sokak ortasında dayak
Cumartesi günü Ulaştırma Bakanlığı’ndan dumanlar yükselirken bölgede birçok bina alev alev yandı. Yangın için iki taraf da birbirini suçladı. Ordu, hükümet binalarına giden sokaklara barikat kurdu. Tahrir Meydanı’ndaki çadırlar yakıldı, doktorlar çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını iddia etti. Gazetecilerin kameraları parçalandı. İnsanlar sokak ortasında bayılana kadar dövüldü.

‘Sözlü şiddet bile yok’
Bölge tam bir savaş alanına dönerken, ülkenin yeni atanan başbakanı Kemal Ganzuri bir açıklama yaparak göstericilerin “karşı devrimci” olduğunu iddia etti. Yaşananlardan dolayı “çok üzgün” olduğunu sözlerine ekleyen Ganzuri gerçek mermi kullandığı iddialarını yalanlayarak “asker, değil mermi; sözlü şiddet bile kullanmıyor” diye konuştu. Ordu tarafından kurulan sivil danışma konseyi ise önerileri uygulanmazsa istifa edeceğini açıklayarak gösteriler sırasında gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

‘Ordu özür dilesin’
Seçimlerin ilk turundan partisi galip çıkan Müslüman Kardeşler örgütü ise yaptığı açıklamada “Ordu özür dilemeli” dedi. Şubat ayında 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinin ardından ülkede 28 Kasım’da düzenlenen seçimler öncesinde Mısırlılar ordunun yönetimi tamamen sivillere devretmesi talebiyle gösteriler düzenlemiş, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmalarda 42 kişi ölmüştü.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alev, tahrir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kimyevi madde deposu alev alev yanıyor Juventus Haber Arşivi 0 07 Haziran 2009 11:34