IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2011, 09:10   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
GKV Genç Meclis Kapılarını Açıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gaziantep kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen ve çeşitli lise öğrencilerinin de aktif olarak katılarak çeşitli etkinliklere imza atacağı GKV Genç Meclis kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bir dizi etkinlikle faaliyete başlayacak olan GKV Genç Meclis 21 Aralık 2011 Çarşamba günü düzenlenecek olan törenle etkinliklerine başlayarak güncel sorunları masaya yatıracak.


Türkiye ve dünya gündemindeki bir çok soru ve sorunun masaya yatırılmasının beklendiği GKV Genç Meclis 21 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek olan bir törenle kapılarını açmaya hazırlanırken proje kapsamında Gaziantep il genelinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren altı ayrı lisenin de öğrencileri çalıştaya katılarak konular hakkındaki düşüncelerini ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerini dile getirecekler. Model meclis çalışması ile gençlere demokrasi bilincini aşılmayı hedefleyen çalışmaların 21-23 Aralık tarihleri arasında büyük katılımlı bir çalıştayla sonuçlandırılacağı ve elde edilen sonuçların ilgili bakanlıklarla TBMM'ye sunulacağı da ifade ediliyor. GKV Özel Okullarının koordinasyonu altında çalıştayını başlatacak olan Genç Meclisin gündeminde Türkiye ve Türkiye'nin genel sorunları yer alacak. Çalıştayda öğrencilere sembolik olarak milletvekili ve bakan rolleri de veriliyor Bir ay süren hazırlık çalışmalarının ardından on dört sembolik bakanı ile genel oturumlara başlayacak olan Genç Meclis'in sembolik milletvekillerinin de oldukça heyecanlı olduğu ifade edildi. GKV Genç Meclisinden çıkacak olan kararlarla alınması gereken çözüm önerileri merakla bekleniyor.

Okul öğrenci meclisi daha aktif görev yapacak

Diğer taraftan GKV Özel Liselerinde demokratik kuralların benimsetilmesi yönündeki MEB'nın Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesiyle ilgili yapılan seçimler sonucu TBMM mini bir modeli olan GKV Özel Liseleri Öğrenci Mecli'nin de yoğun bir çalışma temposuyla üstendiği görevleri yerine getireceği ifade edildi. Diğer taraftan 23 Nisan 2012 tarihinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in davetiyle TBMM Başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Muammer Alhan Babat'ta GKV Özel Okullarında yürütülen meclis çalışmalarını yakından takip ediyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Gazikent Üniversitesinin açılış töreninde görüşme yaptığı Babat hazırlanmakta olan yeni anayasayla ilgili çocuk maddeleri konusunda okul öğrenci meclislerinin de görüş vermesi gerektiğini ifade eden bir dilekçe sunarak dikkatleri çekmiş ve ardından TBMM Başkanı Çiçek tarafından 23 Nisan 2012 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sembolik başkanlık görevi verilmişti. Türkiye'nin bir çok yerinden okul öğrenci meclis başkanlarının kendisiyle irtibat kurduğunu ve görüş alışverişlerinde bulunduklarını ifade eden Muammer Alhan Babat "Okul öğrenci meclislerinin aktif hale getirilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bizler sorunları mercek altına alıyor ve inceleyerek kendimizce çözüm önerilerini sunuyoruz" dedi. GKV Özel Okulları bünyesinde bulunan öğrenci meclislerinin ilk gündem maddesinin de Gaziantep'te eğitim alanında yürütülen çalışmalara destek yönünde olduğu da ifade edildi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
genc, gkv, meclis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık