IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2011, 11:20   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alperenler: Fransa Ateşle Oynuyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını inkâr edenleri hapis ve para cezasına çarptırılmasını yasalaştırması çalışmalarını 'ateşle oynamak' olarak değerlendirdi.

Fransa'nın, her seçim öncesinde Türkiye'ye ve Türklere yönelik karalama kampanyası başlattığına dikkat çeken Cankaloğlu, yasa tasarısının kabul edilmesi halinde iki ülke ilişkilerinin büyük zarar göreceğini kaydetti.

Avrupa Birliği üyesi bir ülkede, bu durumun fikir ve düşünce hürriyetine büyük darbe olacağını aktaran Alparslan Cankaloğlu, "Fransa'da düşünce ve ifade, basın ve yayın özgürlüğü kısıtlanacaktır. En önemlisi, tarihçiler de Ermeni olayları hakkında özgür araştırma yapamayacaklar, araştırmalarını özgürce yayınlamayacaklar, özgürce konuşamayacaklar ve hiçbir zaman 'soykırım olmamıştır' diyemeyecekler. Sadece tek taraflı araştırma yapmak ve konuşmak zorunda kalacaklardır." dedi.

Ermeni olayları hakkında tarihçilerin değil, sadece Fransa Meclisi'nin tek söz sahibi konumuna getirileceğini dile getiren Cankaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat Türklere ve Türkiye'ye karşı soykırım ithamında bulunarak kin ve nefret duymak ve uyandırmak serbest olacaktır. Türk milletini zan altında bırakmak isteyen zihniyet, uşaklık yapmayı bırakıp kendi gerçeklerine bakmalıdır. Dünya, Cezayir olaylarını unutmadı.

Tarihçi, siyasetçi ve sosyologlardan oluşan bir kurulun, soykırım yapıldığı iddia edilen 1915 yılındaki olayları araştırmasını istiyoruz. Ermeniler tarafından katledilen 248 bin Müslüman ve ASALA tarafından şehit edilen dışişleri görevlilerinin durumu bütün dünyaya anlatılmalıdır. 'sözde Ermeni soykırımı' yalanının son zamanlarda ülkemizde de çeşitli konferanslar ve girişimlerle dış destekli olarak dayatılmakta olduğunu herkesin farkına varması gerekmektedir. Konunun bazı AB üyesi ülkelerce nerelere kadar götürülmek istendiği ortaya çıkmıştır."

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Aralık 2011, 11:32   #2
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Alperenler: Fransa Ateşle Oynuyor




Daha Milli Mücadele dönemlerinde hiçbir soykırım delili bulamamış olmalarına karşın bunca zaman boyunca ısrarla devam etmelerinin altında nasıl bir hissiyat yatıyor merak ediyorum. Bu herhangi bir duyguyla tarif edilemez herhalde. Sadece bir "kin" terimi bunu açıklamaya yetmeyecektir. Yıllarca verilen bu amansız mücadele insanlığın hangi boyutuna denk düşüyor merak ediyorum. Aslında cevabını biliyorum da, halk dilinde ne deniyor acaba?

 

 

Etiketler
alperenler, ateşle, fransa, oynuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail: Erdoğan Ateşle Oynuyor! Düş Haber Arşivi 1 05 Ekim 2011 10:59