IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2011, 09:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunan halkı ülkesini terkediyor




Ekonomik kriz Yunanlar’ı para kazanmak için başka ülkelere gitmeye zorladı. Dünya Bankası verilerine göre 11 milyon nüfuslu ülkede 1.2 milyon kişi Almanya, Avustralya, Kanada, Arnavutluk ve Türkiye gibi ülkelere gidince ülke nüfusu yüzde 10 azaldı.

Yunan doktorların yüzde 9.4’ü de ülkelerini terk etti.

Avrupa’yı 2011’de etkisi altına alan euro krizi, zor günler geçiren Portekiz, Yunanistan, İrlanda, İtalya ve İspanya’dan on binlerce kalifiye işçiyi daha iyi bir yaşam için göçe zorladı. İngiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian, krizden en çok etkilenen ülke vatandaşlarının Almanya, Avustralya, ABD ve Kanada gibi ülkelere taşınmak zorunda kaldığını yazdı. Ülkelerin yayınladığı raporlarda öne çıkan en ilgi çekici nokta ise Avrupalılar’ın izlediği yeni göç yolları. Portekizliler petrol zengini Angola, Mozambik ve Brezilya gibi eski sömürgelerine, İrlandalılar Avustralya’ya, Yunanlar Türkiye’ye göç ediyor.

1.1 milyon Yunan kaçtı

İrlandalılar’ın Avustralya’yı bir hedef olarak gördüğü belirtilirken, İspanya’dan Arjantin’e doğru bir akış var. İrlanda’da yayınlanan istatistiklere göre 2011’in sonunda 50 bin kişi ülkeden göç edecek. Özellikle İrlandalı futbolcuların Avustralya’ya göç ettiğine dikkat çeken Guardian göçlerden en çok etkilenen ülkenin Yunanistan olduğunu yazdı. Geçen yıl nüfusunun yüzde 10’unu kaybeden Yunanistan’da özellikle doktorlar, en çok göç eden iş gücünü oluşturuyor. En az 5 bin Yunan doktor (ülkedeki doktorların yüzde 10’u), Türkiye, Almanya, İsrail ve Belçika’da yeni bir yaşam kuruyor. Resmi rakamlara göre 2 bin 500 Yunan Avustralya’ya taşınırken, anketlere göre 40 bin Yunan göç etmek istiyor. Dünya Bankası’nın verilerine göre 1.1 milyon insan Yunanistan’dan göçtü. Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’dan göç alarak dengede duruyor.

Durum tersine döndü

Gazete, krizden etkilenen ülkeler için “Avrupa Birliği kurulduğu günden bu yana savaştan, yargıdan ve açlıktan kaçanlar için güvenli bir bölge olmuştu. Ama ekonomik kriz bu durumu tam tersine çevirdi” yorumunu yaptı. 10 bin Portekizli ise 36 yıl önce Portekiz’den ayrılarak bağımsızlığını elde eden Angola’ya gitti. 31 Ekim tarihine kadar 97 bin 616 Portekiz vatandaşı, Luanda’daki elçiliklere başvurdu, bu sayı 2005 verilerinin iki katı. Para kazanmak için Brezilya’ya giden Portekizli bir grafik tasarımcı Gonçalo Pires “Portekiz’de durum çok kötüydü. Ama Brezilya’da daha çok iş fırsatı var” açıklamasını yaptı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
halkı, terkediyor, ülkesini, yunan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prof'dan ülkesini kızdıracak analiz Feronia Haber Arşivi 0 07 Ekim 2011 12:02
Soğuk hava yurdu ne zaman terkediyor? Lucifer Haber Arşivi 0 08 Ekim 2010 21:15
Yunan Basını: Dört yunan bankası 500 milyona... Dilara Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2010 16:13