IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2011, 09:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polis, defalarca istemeden vurmuş!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hakkâri’de çıkan olaylarda Özel Harakat polisi Bahadır Turan Seyfullah Turan adlı çocuğa defalarca dipçikle vurarak ağır yaraladı. Polis Turan’ın cezasında taksirle (istemeden) yaraladığı gerekçesiyle indirim üstüne indirim yapıldı. Sonunda da ceza ertelendi

Hakkâri’de 23 Nisan 2009’de kapatılan DTP’nin eyleminde çıkan olaylarda Özel Harakat polisi Bahadır Turan’ın kafasını dipçikle ezdiği çocuğun görüntüleri büyük tepki çekmişti. Kafatasında kırık ve çatlaklar oluşan, hayati tehlike yaşayan Seyfullah Turan, yoğun bakımda 4 gün kalmış, doktorların yoğun çabası ile kurtarılmıştı. Olayın ardından, polis Turan hakkında, mağdur avukatlarının “kasten öldürmeye teşebbüs ve işkence” suçlarından dava açılmasını talep etmelerine rağmen, “kasten yaralama” suçundan dava açıldı.

Dava, güvenlik gerekçesiyle Hakkâri’de görülmeyerek Isparta’ya alındı. Davanın karar duruşması, önceki gün yapıldı. Duruşmada, sanık avukatı çocuğun sadece 4 gün hastanede kaldığını iddia ederken, fiziki ve psikolojik arazının bulunmadığını da dile getirdi. Avukat, olayın meşru müdafaa olarak nitelendirilmesini istedi.

Trafik kazasındaki gibi...

Savcılık ise esas hakkındaki mütaalasında, özel harekât polisinin, “kasten yaralama” suçundan 5 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme ise polisin meşru müdafaa halinde ve psikolojisinin bozuk olduğu, zor kullanma yetkisini kullandığı gibi savunmaları dikkate alarak, polis memuruna, genellikle trafik kazaları ve benzeri istemeden yaralamaya sebep olma hallerinde uygulanan “taksirle yaralama” suçundan ceza verdi.

Sınırı kasıt olmadan aşmış

Mahkeme, bu suçtan 6 ay hapse mahkum ettiği polisin cezasını önce vücutta kemik kırılması meydana geldiği için 9 aya çıkarttı, daha sonra ise zor kullanma sınırının kasıt olmadan aşılması halinde cezanın indirileceği hükmünü dikkate alarak, 7 ay 15 güne indirdi. Heyet, polis memuru Turan’ın mahkemeye karşı saygılı tutumu ve pişmanlığını gerekçe göstererek, iyi hal indirimi de yaptı.

1 duruşmada iyi hali anlaşıldı

6 ay 7 gün olarak belirlenen ceza, polisin iyi hali gerekçe gösterilerek hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kapsamına da alındı. 5 yıl boyunca suç işlenmemesi halinde cezanın bütünüyle ortadan kalkmasını öngören uygulama süresince, polisin herhangi bir adli denetime alınmasına da gerek görülmedi. İyi hali nedeniyle polisin cezasında hem indirim yapan hem de hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı veren mahkemenin, bu kanıya tek duruşmada ulaştığı da anlaşıldı. Tayini Malatya’ya çıkan Turan, Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sadece bir duruşmasına gelerek ifade verdi. Sonraki duruşmalara ise sadece avukatı katıldı.

Seyfullah Turan başına aldığı darbelerle ağır yaralanmıştı. Turan’ı döven Özel Harekâtçı polis memuru Bahadır Turan hakkında açılan dava güvenlik gerekçesiyle Hakkâri’den Isparta’ya alınmıştı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
defalarca, istemeden, polis, vurmuş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkası Vurmuş : ) FaCia Fıkra 2 28 Ağustos 2010 00:23
ßen iStemeden.. ^^İremCe^^ Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Eylül 2008 23:40