IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda
  • 1 Post By Swat

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2011, 13:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor




Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor

25.12.2011 - 13:20
İSTANBUL
Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in cenaze töreninin düzenleneceği Fatih Camisi'ne vatandaşların girişi devam ediyor. Vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek cami avlusuna alınıyor. Menderes'in bazı sevenleri tabutun başına gelerek dua ediyor. Bu arada, basın mensuplarına açıklama yapan Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, bir dostu kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in cenaze töreninin düzenleneceği Fatih Camisi'ne vatandaşların girişi devam ediyor.
Vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek cami avlusuna alınıyor. Menderes'in bazı sevenleri tabutun başına gelerek dua ediyor.
Bu arada, basın mensuplarına açıklama yapan Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, bir dostu kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Menderes'in ölümünün ani ve beklenmedik olduğunu ifade eden Soylu, "Aydın bey hayatımızın her döneminin bir parçası oldu. Siyasi hayatta birlikte olduğumuz bir insandı. Kendine has özellikleri vardı. Türkiye'nin en derinlikli entelektüellerinden biriydi. TÜrkiye'nin önemli bir aydınıydı. Aynı zamanda mümin bir insandı" diye konuştu.
Soylu, hastalık sürecinde Menderes'le görüşmediğini, ancak hastalık öncesinde kendisiyle bazı paylaşımları olduğunu kaydetti. Açıklama sırasında Soylu'nun duygulandığı görüldü.
Eski Cumhurbaşkanılarından merhum Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali de, çok değerli bir insanı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Naskali, şunları kaydetti:
"Aydın Menderes, Adnan Menderes'in bir emanetiydi, ama bunun ötesinde siyasi kimliği olan görüşleri ile bizi aydınlatan biriydi. Çok üzüntülüyüz."

CENAZE NAMAZI KILINDI
Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için bir tören de Fatih Camii'nde düzenlendi. Cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AB Bakanı Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve çok sayıda
siyasetçi katıldı.
Cenazeye katılan eski Başbakan Tansu Çiller ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Adnan Menderes'in eşi Ümran Menderes tarafından karşılandı. Çiller, Erdoğan ve Menderes camiye birlikte girdi.
Kıldırdığı cenaze namazı ardından konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Aydın Menderes'i zorluklara rağmen devletine küsmemiş ve ayakta kalmayı bilmiş bir siyaset adamı olarak tanımladı.
Menderes'in birçok yönüyle gençlere örnek olacak bir şahsiyet olduğun ifade eden Yaran, "O aynı zamanda milletin duygu ve düşüncelerine ortak, milletimizin değerlerine bağlı, karşı düşünceye saygılı, hoşgörülü ve felsefi deriniği olan bir fikir adamı. Bir diğer özelliği itibariyle de düşüncelerini düzgün bir şekilde gerek sözlü gerek yazılı olarak ifade eden iyi bir hatip iyi bir yazar" dedi.
Yaran'ın konuşması ardından cenazeye katılanlardan helallik alındı ve Menderes için dualar edildi.
Dualar ardından omuzlara alınan Aydın Menderes'in tabutu, cenaze arabasına bindirildi ve Anıt Mezar'a götürüldü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
haberjet.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Aralık 2011, 13:45   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor




Rabbim mekanını çennet etsin. inş..

 

 

Etiketler
aydın, menderes, son, uğurlanıyor, yolculuğuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor Dilara Haber Arşivi 4 01 Nisan 2009 01:30