IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2011, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Papa dünyaya bu çağrıda bulundu




Aziz Pietro Bazilikası'nın aynı isimli meydanına bakan balkonunda, meydanda toplanan binlerce inanana seslenen Papa 16. Benediktus, Noel mesajında (Urbi et Orbi); kutsal topraklardan, Irak, Suriye, Afganistan'a, Tayland ve Filipinler'de yaşanan sel felaketi, Afrika boynuzundaki açlığa kadar pek çok konuya değindi.
Filistin ile İsrailler arasında diyaloğun yeniden başlaması çağrısı yapan Papa, "Çok kan dökülen Suriye'deki şiddet son bulsun. Irak ve Afganistan'da uzlaşma ve istikrar görmeye ihtiyaç var" dedi. Katoliklerin ruhani lideri, Arap baharını yaşayan Kuzey Afrika ülkelerinde de toplumun her kesiminin ortak iyide buluşarak, yeni bir güç sunduğunu kaydetti.
KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Myanmar için de diyalog ve işbirliği umutlarını dile getiren Papa, Tayland ve Filipinler'deki sel felaketleriyle Afrika boynuzundaki açlık sıkıntısına ayrı bir paragraf açmak gerektiğini ifade etti. Ratzinger, uluslararası toplumun o bölgedeki krizden etkilenenlere yardımcı olmakta geri kalmaması gerekliliğinden bahsetti.
İçinde bulunduğu borç krizi nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren komşu İtalya'ya da ülkenin karşılıklı güven içinde büyümesi için daha fazla "kardeşlik ve dayanışma" çağrısı yapan Papa 16. Benediktus, "Urbi et Orbi" konuşmasının sonunda aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 65 dilde, Hristiyan aleminin Noel Bayramı'nı kutladı.
Aziz Pietro Meydanı'nda Papa 16. Benediktus'u dinleyenlerin arasında çok fazla Ukraynalı olduğu görülürken, Ukraynalıların özellikle bu yıl ülkelerinden Vatikan'a gelen Noel ağacıyla fotoğraf çektirdikleri gözlendi.




__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ã§aäÿrä±da, bu, bulundu, çağrıda, dünyaya, dünyaya, papa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Papa * Düş Komedi ve Mizah 0 26 Ekim 2011 12:14
Papa Kalemzede Hristiyanlık 0 20 Ağustos 2011 18:19