IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2011, 18:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ı yine fena yanılttılar




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

26 Aralık 2011 Pazartesi 13:58

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermeni tasarısı Fransa meclisi genel kurulunda kabul edildikten sonra İstanbul'da kadın konferasında gösterdiği "Kanuni mektubu"nun yanlış mektup olduğu iddia edildi.

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Başbakan Erdoğan'ın Ermeni tasarısının Fransız Meclisi'nde kabul edilmesinden sonra yaptığı konuşması sırasında gösterdiği üzeri tuğralı ve çerçevelenmiş mektubun, Fransa Kralı'na gönderilen Kanuni'nin 1526 tarihli mektubu olmadığını iddia etti.
Erdoğan'ın gösterdiği üzeri tuğralı mektup yine Kanunî'ye aitti yine Fransa Kral'ı 1. François'ya gönderilmişti ancak 1543'te yazdığı ve donanmasını Fransa'ya yardıma göndereceğini söylediği bir başka mektuptu.
Bardakçı'nın iddiasına göre bu iş, konunun uzmanı oldukları iddia edilen arşivcilerin ilk sabıkası da değildi! 16. asırda Üçüncü Murad sahtesi yerleştirilip, makaslanmış olan belgenin fotokopisi tezhip-lettirilmiş ve geçen Temmuz'da Türkiye'ye gelen İngiltere Başbakanı David Cameron'a "hediye" diye verilmişti.

BARDAKÇI: GÖSTERİLEN FERMAN YANLIŞ-

Gazeteci Murat Bardakçı, "Müslüman Toplumda Değişim ve Kadının Rolü Konferansı"nda kameralara yanlış Kanuni mektubu gösterdiğini ileri sürdü. Bardakçı'ya göre şu hata yapıldı:

- Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'ye, Kanuni Sultan Süleyman'ın 1526'da kendisinden yardım isteyen Fransa Kralı Birinci François'ya gönderdiği mektuptan da bahsetti. Tayyip Bey, konuşması sırasında Kanuni'nin mektubu olduğu 'iddia edilen', üzeri tuğralı ve çerçevelenmiş büyücek bir belgenin kopyasını da gösterdi...

- 'İddia edilen' diyorum, zira Başbakan'ın gönderdiği belgenin Kanuni'nin Birinci François'ya 1526'da gönderdiği mektup ile hiçbir alakası yoktu! Arşiv uzmanları her zamanki gibi bir hata, hem de böylesine önemli bir konuda çok büyük bir hata edip yanlış bir belgeyi allamış, pullamış, çerçeveletmiş ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanını maalesef yanıltmışlardı!

- Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği üzeri tuğralı mektup yine Kanuni'ye aitti, hatta Kral Birinci François'ya gönderilmişti ama Osmanlı'nın Fransa'ya atıfetini ifade eden 1526 tarihli o meşhur mektup değildi! Yani 'Ben ki filanca memleketin, falan iklimin, şu toprakların ve bu kıt'aların hakimi, sultanlar sultanı Süleyman'ım, sen de Fransa vilayetinin kralı Françesko'sun' ibaresinin bulunduğu mektupla hiçbir alakası yoktu! Arşivciler Başbakan'a Kanuni'nin 1526'daki mektubundan 17 sene sonra, 1543'te yazdığı ve donanmasını Fransa'ya yardıma göndereceğini söylediği bir başka mektubunun kopyasını vermişlerdi."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İNTERNETHABER

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğanı, fena, yanılttılar, yine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MS Apple'ı yine fena taşladı! Slipknot Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 27 Ağustos 2010 17:11