IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2011, 08:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
830 kişinin ölümden döndüğü kazada inanılmaz inat




İnatçı kaptanlar faciaya davetiye çıkardı
27 Aralık 2011 Salı, 07:09:33


Dün Marmara Denizi’nde yaşanan bir kaza, “Böylesi ancak Türkiye’de olur” dedirtti. Koskoca denizde feribot ve Ro-Ro kaptanlarının “Yol benim” inatlaşması yüzünden 830 yolcu ölüm korkusu yaşadı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

ENGİN BELLİ/ AHT

Marmara’nın ortasında inatlaşma yüzünden yaşanan kaza çok ucuz atlatıldı. Bursa’dan yolcu aldıktan sonra Yenikapı’ya hareket eden Osmangazi-1 adlı feribot, Sivriada açıklarında UND Ege adlı Ro-Ro gemisi ile karşılaşınca daha hızlı olduğu gerekçesiyle ‘yol’ istedi. Ancak Ro-Ro’nun kaptanı Erhan Tok “Rotanı değiştir” yanıtını verdi. Kaptanların kısalı süreli inatlaşması ise gemiyle feribotu burun buruna getirdi. Feribotun kaptanı son anda manevra yaparak büyük çarpışmayı engelledi. Ancak sürtünmeye mani olamadı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazada yolcular büyük panik yaşadı.

‘ROTANI DEĞİŞTİR’
Güzelyalı-Bursa-Yenikapı seferini yapan Vural Erol yönetimindeki Osmangazi-1 feribotu dün sabah yolcularını aldıktan sonra saat 07.30’da İstanbul-Yenikapı’ya doğru yola çıktı. İçinde 830 yolcu ve 150 araç bulunan feribot iddiaya göre; Sivriada açıklarında İtalya’dan Pendik Limanı’na doğru gelen UND Ege adlı Ro-Ro gemisi ile karşılaştı. 34 deniz mili hızıyla ilerleyen feribotun kaptanı Erol, 19 deniz mil hızla ilerleyen UND Ege’nin kaptanından yol istedi. Ancak UND Ege’nin kaptanı, Erol’a “Rotanı değiştir” yanıtını verdi. Her iki deniz aracı da yollarına devam edince burun buruna geldi. Feribotun kaptanı Erol, çarpışacaklarını anladı ve ani bir manevra yaptı. Buna rağmen UND Ege, feribotun sol ön tarafına sürtündü. Kaza sırasında yolcular büyük panik yaşadı.

HASAR TESPİTİ YAPILDI
Küçük hasar meydana gelen feribot kendi imkânlarıyla yoluna devam ederek Yenikapı İskelesi’ne ulaştı. Feribotun yanaşmasından kısa süre önce ise çok sayıda ambulans ile polis ekibi iskelede hazır tutuldu. İstanbul Valiliği, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İstanbul Liman Başkanlığı kazayla ilgili inceleme başlatırken, Sahil Güvenlik ekipleri feribottta hasar tespit çalışması yaptı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli: “İddiaları ben de duydum ama şu anda bana da kesin bilgi gelmedi. Tahkikatımız devam ediyor. Kaptan arkadaşlarımızı ifadeye çağırdık. Müfettişlerimiz, şu anda ifadelerini alıyor. Ortada bir kaza var. Sebebini belirlemek için durumu netleştirmeye çalışıyoruz. Kesin bilgi yani rapor henüz bana gelmedi. Soruşturma devam ediyor. Seyir, mal ve can emniyeti için gemilerin biri Pendik diğeri Yenikapı Limanı’na alındı. Çarpışma Tüzüğü’ne göre kaptanın belli yönü var. Herkesin diğer geminin hangi tarafından, neresinden, ne mesafeden geçeceği bellidir. Bu kuralların ihlali var mı? Bu raporun çıkmasıyla kesinlik kazanacaktır. Müfettişlerimiz yapılan hataya göre kaptanlarımıza uyarı, kınama gibi mesleki cezalar verilmesini önerebilirler. Cezanın niteliğini kural ihlali belirler.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
830, döndüğü, inanılmaz, inat, kazada, kişinin, ölümden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
kadare inat Candy Serbest Kürsü 0 14 Eylül 2010 18:43
İnadım inat... Hasan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Haziran 2006 14:04