IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2011, 08:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"İçim burkuldu!"




Emekli vekilin maaşına yapılacak zamma Bakan Günay'ın tepkisi
26 Aralık 2011 Pazartesi, 19:42:09


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, emekli vekillerin maaşlarına yapılan zammına ilişkin olarak, "Karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem. Ama biraz içim burkuldu demezsem kendime karşı saygısızlık etmiş olurum" dedi.

Mehmet Akif konulu Klasik Türk Sanatları Sergisi'nin TBMM'deki açılışına katılan Bakan Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekli vekillerin maaşlarına yapılan zamma ilişkin soru üzerine Günay şunları söyledi: "İtiraz eden etmeyen herkes yararlanıyor. O yüzden bu karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem. Ama biraz içim burkuldu demezsem kendime karşı saygısızlık etmiş olurum . Ben uzun yıllar parlamento dışındaydım. Bir eski milletvekilinin yaşama intibakının çok kolay olmadığını biliyorum. O yüzden eski milletvekilleri ile ilgili daha makul ölçüde yapılmasını kabul ederim. Ama mademki bir emekli çalıştığı zaman ondan kesinti yapılıyor bir eski milletvekili çalıştığı zaman da ondan kesiti yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bir eski milletvekili yani benim durumumda olanlar hem milletvekili maaşı hem emekli maaşı alıyorsa milletvekili maaşından bir miktar kesinti yapılmasını doğru buluyorum. Umuyorum ki böyle düzenlemeler yapılacaktır. "



Günay, zammı eleştirenler için ise, " Ben kabul etmiyorum asıyorum kesiyorum diyenler gayet güzel alıyorlar. Geçmiş örnekleri var. Bu tür kolaycılığa tenezül etmem. Ama şunu söyleyim, bir milletvekilinin ayın zamanda emekli maaşını kesintisiz almasını uygulamaya aykırı sayarım" dedi.

Aynı açılışa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise 'Bedelli askerliğe bugüne kadar 5 bin kişinin başvurması sizce az değil mi? sorusuna " Beklediğimiz düzeyde. Normal" yanıtını verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
içim burkuldu, İçim burkuldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık