IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2007, 11:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hizbullah tetikçisi öğretmen ve arkadaşına müebbet




10 Aralık 2007Hizbullah tetikçisi öğretmen ve arkadaşına müebbet



DİYARBAKIR’da terör örgütü Hizbullah adına silahlı faaliyet yürüten, daha sonra girdiği eğitim fakültesinden mezun olup öğretmenliğe başvuran Mahmut Kılıç ile Hizbullah tetikçisi Ali Çelik, 2 kişinin öldürülmesi, 8 kişinin yaralanması eylemlerine katılmak suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kılıç’ın pişmanlığı kabul edilmedi.


Diyarbakır’da 1993- 95 yılları arasında 2 kişinin öldürülmesi, 8 kişinin yaralanması, bir otomobile zaman ayarlı bomba konulması eylemlerine katılan Hizbullah tetikçisi ‘Recai’ kod adlı Mahmut Kılıç ile Ali Çelik’in yargılanmasına 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada 7 yıldan beri tutuklu olan 2 sanık hazır bulundu.
Son sözü sorulan Kılıç, öğretmenliğe müracaat ettikten sonra yakalandığını, örgütün dağılmasına yönelik güvenlik güçlerine yardımcı olduğunu belirterek, “Ben 1996 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazandım, 2000 yılında mezun oldum. Bu tarihten sonra örgütle ilişkim olmadı. Topluma Kazandırma Yasası’ndan yararlanmak istiyorum, pişmanım” dedi. Sanık Ali Çelik de silahlı eyleme katılmadığını savunarak, uzun zamandan beri tutuklu olduğu için tahliyesini istedi.
PİŞMANLIĞI İŞE YARAMADI
Kısa bir ara veren mahkeme, sanık Mahmut Kılıç’ın teslim olmayıp yakalandığını, verdiği bilgilerin sadece kendi eylemleriyle sınırlı kaldığını, örgüt suçlarının işlenmesine engel olacak şekilde bilgi vermediğini belirtti. Mahkeme sanığın Mehmet Nuri Demiralp ve Mehmet Emin Güçlü’nün öldürülmesi, Ramazan Sürücü, Mehmet Şirin Canan, Şahabettin Bozbağ, Eşref Buluttekin, Hasip Dağdeviren, Yavuz Canözü, Yılmaz Burçak ve Gurbet Vural’ın yaralanması, Kadri Dağhan’a ait otomobile zaman ayarlı bomba konulması eylemlerine katıldığı gerekçesiyle TCK’nın 146/1 maddesi uyarınca ‘Anayasal düzeni silah zoruyla yıkıp yerine şeri esaslara dayalı islam devleti kurmak amacıyla silahlı terör eylemlerine katılmak’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanığın cezası daha sonra müebbet hapse çevrildi. Sanık Ali Çelik de aynı suçlardan müebbet hapse mahkum oldu.
Mahmut Kılıç, 2 yıl önce yerel mahkeme tarafından Topluma Kazandırma Yasası’ndan yararlandırılıp 9 yıl hapse mahkum edilmiş, ancak Yargıtay bu kararı bozarak sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istemişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arkadasina, arkadaşına, hizbullah, muebbet, müebbet, ogretmen, tetikcisi, Öğretmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğini ölüme terk eden öğretmen müebbet hapis cezası aldı Seth Haber Arşivi 0 09 Eylül 2014 20:04
Hizbullah davasında müebbet kararı PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 21:41
Susurluk'un tetikçisi yakalandı! Lucifer Haber Arşivi 0 15 Nisan 2010 15:44
Hizbullah davasında müebbet hapis pyracantha Haber Arşivi 0 09 Nisan 2010 13:39
Sinemanın En İyi 10 Tetikçisi Kan Sinema Dünyası 0 07 Mayıs 2008 10:57