IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2011, 13:15   #1
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aleviler, Taleplerinin Yeni Anayasada Yer Almasını İstiyor




Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Kalkan, yapılacak yeni anayasada kendilerinin Alevilerin isteklerinin de yer almasını istedi.

Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Kalkan, yapılacak yeni anayasada kendilerinin Alevilerin isteklerinin de yer almasını istedi. Kalkan, cemevlerinin ibadethane kabul edilmesini, zorunlu din derslerinin de seçmeli hale getirilerek Aleviliğin doğru anlatılmasını talep etti.

Dernek üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Konferans Salonu'nda basınla bir araya geldi. Dernek Başkanı Hüseyin Olgun, Alevilikte din, dil, ırk ayrımı olmadığını, ocaklarının aşk yeri olduğunu kaydetti. Ülkeyi yönetenlerden adalet istediklerini belirten Olgun, ülkenin sevgiyle ve merhametle yönetilmesinin önemine değindi.

OLGUN: OyunLARA GELMEYECEĞİZ

Olgun, "bazı Alevilerin cemevlerinden Atatürk'ün resminin kaldırılmasını talep ettiği" yönündeki bir soruya şu cevabı verdi: "Biz Atatürk ilkelerine her zaman bağlıyız. Cumhuriyetin devam etmesini istiyoruz. Bu tür söylemler Oyundur. Siz bu Oyunlara gelmeyeceğiz. Bizi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. Dersim hadisesi bugünün değil yüz sene öncesinin de sorunudur. Anadolu'da Aleviler odun gibi fırınlarda yakılmıştır. Ama bizim derdimiz kavga değil. Biz bu Oyunlara gelmeyiz."

KALKAN: İSTEKLERİMİZ ANAYASADA YER ALSIN

Yeni anayasa çalışmaları konusunda düşüncelerini aktaran Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Kalkan ise Alevilerin taleplerini yineledi.

Yeni anayasada kendilerinin taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Kalkan, şöyle konuştu: "Zorunlu din dersleri hala devam ediyor. Bunun kaldırılmasını istiyoruz. Aynı zamanda Alevilik doğru şekilde okullarda anlatılmalı. Bizim inandığımız şekilde anlatılması lazım. Din dersleri seçmeli hale gelmelidir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı özerk olmalıdır. Cemevlerimiz ibadethane kabul edilmeli. Halen Bektaşi dergâhı müze olarak kullanılıyor. Bu müze olmaktan çıkartılmalı ve dergâh yapılmalıdır."

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aleviler, almasını, anayasada, istiyor, taleplerinin, yeni, yer, İstiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Nesil Erkekler Ne İstiyor? Kralice Ah Erkekler 1 01 Ocak 2009 21:25
Şok-Flahs-Anayasada askere ince ayar.!!! By-Dracula Haber Arşivi 10 12 Eylül 2007 12:14