IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PassioN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2011, 13:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şırnak'ta Operasyon: 20'den Fazla Ölü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BDP'liler askeri jetlerin Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığını iddia ederken PKK'ya yakın haber kaynakları olayla ilgili görüntüleri yayınladı. Saldırı ile

İşte o açıklama;

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatı, TBMM tarafından 17 Ekim 2007 tarihinde kendisine verilen ve birer yıllık sürelerle yenilenen yetki gereği sürdürülmektedir.

2. Terör örgütü elebaşılarının son dönemde verdikleri kayıplar için gruplara misilleme talimatı verdikleri ve bu doğrultuda özellikle sınır ötesinde Sinat-Haftanin’e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır.

3. Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt elebaşılarının da bulunduğu terörist grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığı içinde oldukları anlaşılmış ve ilgili birlikler ikaz edilmiştir.

4. Geçmişte bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, teröristlerin, kullandığı ağır silah, cephane ve patlayıcıları yük hayvanları ile Irak’tan getirerek sınırdan içeri soktukları, teslim olan terörist ifadelerinden bilinmektedir.

5. Bölücü terör örgütü mensuplarının, Irak Kuzeyinden gelerek hududumuza yakın karakol ve üs bölgelerimize eylem yapacağına dair istihbaratın artması üzerine, keşif ve gözetleme gayretleri sınır boylarında artırılmıştır. Bu kapsamda, 28 Aralık 2011 günü saat 18.39’da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir.

6. Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması ve geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır.

7. Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir.

8. Olay hakkında idari ve adli inceleme ve işlemler devam etmektedir.


ŞIRNAK VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
BDP'liler askeri jetlerin Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığını iddia ederken PKK'ya yakın haber kaynakları olayla ilgili görüntüleri yayınladı.
ŞIRNAK VALİSİ: 20'DEN FAZLA ÖLÜ VAR
Askeri jetlerin, Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda, kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığı ve 40 sivilin öldüğü iddia edilirken, BDP'li Hasip Kaplan ile yazar Emre Uslu da bilgileri doğruladı.
Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayalar bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü söyledi.
ULUDERE BELEDİYESİ: 30 ÖLÜ VAR
Konuyla ilgili Uludere Belediyesi de resmi bir açıklama yaptı.
Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, Ortasu köyünde F-16 savaş uçaklarından atılan bombalar sonucu 30 kişinin öldüğünü söyledi.
İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri, taciz ateşi açtı. Ardından F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye'ye kaçak mazot getirdikleri ileri sürüldü. Olayın ardından köye giden Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, 30 kişinin hayatını kaybettiğini, cesetlerde ağır yanıklar olduğunu söyledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Aralık 2011, 13:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şırnak'ta Operasyon: 20'den Fazla Ölü




yilbasi hediyesi tesekkurler Mehmetcik

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

Alt 29 Aralık 2011, 13:27   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şırnak'ta Operasyon: 20'den Fazla Ölü




Guzel haber!.. daha onemlisi bunlari kagit üzerinde bitirmek..! bdpyi fln kapatip açilamiyacak sekilde karar verilecek! rojdatv diye denen hayvanlar alemi televizyon programlari kapanmali!..En önemlisi ise sokaklarda polise tas atan pisliklere VUR EMRI! ozaman bakalim disari çikabiliyorlar mi!!!

 

 

Etiketler
20den, fazla, operasyon, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şırnak Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:58
Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyon sürüyor Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 20:32
Şırnak'ta PKK'ya Yönelik Operasyon Kralice Haber Arşivi 0 05 Temmuz 2008 14:31