IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2011, 13:16   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Okuduğunu Anlama Becerisinde 23 Ülke Arasında 19. Sırada




Çocuk Vakfı hem Türkiye hem de dünya çocukları açısından 2011 yılını değerlendirdi Çocuk Vakfı hem Türkiye hem de dünya çocukları açısından 2011 yılını değerlendirdi. Çocukların sağlık ve eğitimde yaşadığı sıkıntıları masaya yatıran Çocuk Vakfı, "2011 Türkiye ve Dünya Çocuk Karnesi"ni açıkladı. 2011 yılında çocukla ilgili hazırlanan raporların sonuçlarına dayalı olarak düzenlenen karne, Türkiye ve dünya başlıklarından oluştu. Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, 2011 yılı Türkiye ve Dünya Çocuk Karnesi'yle ilgili "2011 yılında Türkiye'de ve dünyada hiçbir çocuk sorunu çözülemedi. Dün olduğu gibi, bugün de insanlığın çocuk fikrine dayalı yeni bir açılıma ihtiyacı vardır" dedi. 2011 Türkiye Çocuk Karnesi'ne göre, çocuk yoksulluğu derinleşerek devam ediyor, eğitimde hiçbir kök sorun çözülemedi.

BM İnsani Gelişmişlik Endeksi'ne göre 187 ülke arasında 92. sırada olan Türkiye'nin, sağlık, eğitim ve sosyal harcamaları da dünya ortalamalarının altında bulunuyor. 0-18 yaş grubu çocukların sağlık güvencesinin bulunmasının önemli bir adım olduğunun belirtildiği karnede, engelli çocuklara verilen sağlık, eğitim ve psiko-sosyal destek hizmetlerinin yetersiz olduğu kaydedildi. Çocuğa karşı şiddet, çocuk iş gücü ve cinsel istismarda artış olduğuna işaret edilen karnede, "Çocuk yoksulluğu derinleşerek devam ediyor, eğitimde hiçbir kök sorun çözülemedi. Örgün eğitime yetenekleri öldüren bir zihniyet egemen. Okullaşmanın yüzde 95 olduğu Türkiye'de okuduğunu anlama becerisinde 23 ülke arasında 19. sırada. Örgün eğitim programları çocuk hakları ile uygun duruma getirilemedi" denildi.

-ÇOCUK KORUMA SİSTEMİ KURULMADI-

Çocuk yargılamasının ceza yasalarına göre yapıldığının belirtildiği karnede, köy çocuklarının durumunu iyileştirecek hiçbir çalışma yapılmadığına işaret edildi. Türkiye'nin sürdürülebilir aile politikasının bulunmadığının savunulduğu karnede, "Aile ve çocuk koruma hizmetleri yaygınlaştırılamadı ve çocuk koruma sistemi kurulamadı. Çocuklar arasında yaşama, gelişme, korunma, katılım ve ayrımcılık bağlamında hak ihlalleri devam ediyor. Türkiye, çocuk haklarına dayalı çocuk politikası geliştiremedi. Yasalar çocuk haklarıyla uyumlu duruma getirilemedi" bilgisine verildi.

-850 MİLYON ÇOCUK GÜVENLİ BARINMADAN YOKSUN-

Vakfın 2011 Dünya Çocuk Karnesi'nde ise çocuk nüfusunun hızla çoğaldığı, Bebek ölümlerinde azalmanın olmadığı, 800 milyon çocuğun ise yeterli beslenemediği bilgisine yer verildi. Karnede, 900 milyon çocuğun temiz su içemediğine dikkat çekilen değerlendirmede, bulaşıcı ve ölümcül hastalıkları önleyici çalışmaların yetersiz kaldığı, kalkınmış ülkelerde büyüyen çocukların obezite tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve 850 milyon çocuğun güvenli barınmadan yoksun olduğu kaydedildi. Çocuk ihmali ve istismarındaki artışa dikkat çekilen karnede, "Yoksulluk sınırının altındaki çocuk sayısı bilinmiyor. En yoksul çocuklar Afrika ve Asya'da yaşıyor. Hiç okula gitmeyen çocukların sayısında azalma yok. Çocuk gelinler ve çocuk annelere karşı Türkiye ve dünya çözüm üretemiyor. Çocuğa karşı işlenen suçlarda artış var. Medyada çocuk sorunları sonuçlar üzerinden gündeme geliyor ve medya bir yandan çocuk sorunlarını görünür kılarken bir yandan da örtüyor" değerlendirmesine yer verildi.

-BM ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ'NİN İMZALANDIĞI GÜNDEN İY DEĞİLİZ-

Dünya çocuk hakları temelinde çocuk dostu medya sisteminden giderek uzaklaştığına dikkat çekilen karnede, "Ülkeler, çocuğun iyilik hali endeksi sistemlerini kuramadı, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin imzalandığı 1989'dan sonra dünya çocuklarının durumu sözleşme imzalanmadan önceki dönemden daha iyi durumda değil" denildi.

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin ise 2011 yılı Türkiye ve Dünya Çocuk Karnesi'yle ilgili "2011 yılında Türkiye'de ve dünyada hiçbir çocuk sorunu çözülemedi. İnsanlığın gündeminde çocuk birinci gündem maddesi olmadıkça dünyadaki küresel sisteminin çocuk kuşatması genişleyerek büyümeyi sürdürecek. Türkiye de küresel çocuk kuşatması altındadır. Bu süreç devam ettikçe çocuk hak ihlallerinin daha karmaşık duruma gelmesi kaçınılmazdır. Dün olduğu gibi, bugün de insanlığın çocuk fikrine dayalı yeni bir açılıma ihtiyacı vardır" dedi. - Ankara

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlama, becerisinde, okuduğunu, Ülke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk ölüm nedenleri arasında ilk sırada Lucifer Çocuk Sağlığı 0 24 Kasım 2011 11:57
4. sırada Türkiye var! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 11 Eylül 2011 11:44
Türkiye,Kaspersky'e göre 4.Sırada!. Sametold Genel Paylaşım 0 06 Ekim 2010 03:23
Türkiye ikinci sırada! FLu Haber Arşivi 0 17 Ekim 2009 04:35