IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2011, 13:45   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li Gürkan: Tarihimizde Utanacağımız Bir Şey Yok




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Recep Gürkan, "Ne Türkiye Cumhuriyeti'nde ne de Osmanlı İmparatorluğu'nun geçmişinde ne bir soykırım ne de bir katliam yoktur. Bizim tarihimizde utanacağımız bir şey yok. Bizim tarihimiz gururla dolu. Biz Fatih Sultan Mehmet ile de Kanuni ile de Atatürk ile de gurur duyarız ve duymaya da devam edeceğiz." dedi.

Recep Gürkan, CHP Keşan İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Fransız parlamentosunda alınan 'Sözde Ermeni soykırımı inkâr yasasının Fransız Senatosu'ndan geri döneceğine inandığını söyledi.

Türkiye'nin geçmişi ile gurur duyuyoruz. Geçmiş iyisiyle kötüsü ile bize aittir." diyen Gürkan, dünyadaki bütün tarihçilerin Osmanlı'nın fethettiği topraklardaki hoşgörüsünü, oradaki insanların diline ve dinine karışmamasını özgürce ibadetlerini yapmasını öteden beri büyük bir gönül rahatlığı ile anlattığına işaret etti.

Gürkan, şöyle devam etti: "Osmanlı'nın 600 yıl hüküm sürdüğü topraklarda, en yakın örneği Balkanlardadır, 30 kilometre ötedeki Yunanistan'dadır. En güçlü imparatorluk olduğu dönemde bile kendi tebaası altından yaşayan vatandaşlar istedikleri dine inanmış, istedikleri dili konuşmuşlardır. Biz Fransızlar gibi Cezayir'de 1 milyon Cezayirliyi katletmedik. Ruanda da, oradaki iç savaşa alet olarak, sırf silah satıp para kazanacağız diye 800 bin Ruandalının ölümüne sebep olmadık. Libya'yı yıllarca bir koloni devleti haline getirmedik. Orta Afrika ülkelerini yıllarca sadece para kazanmak için sömürge olarak kullanmadık."

Türk tarihinde soykırım olmadığını yineleyen Gürkan, "Ne Türkiye Cumhuriyeti'nde ne de Osmanlı İmparatorluğu'nun geçmişinde soykırım ne de bir katliam yoktur. Bizim tarihimizde utanacağımız bir şey yok. Bizim tarihimiz gururla dolu. Biz Fatih Sultan Mehmet ile de Kanuni ile de Atatürk ile de gurur duyarız ve duymaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bir, chpli, gürkan, tarihimizde, utanacağımız, yok, Şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milletvekili Gürkan: Hayvanları Korumak İnsani Bir Görevdir Melodram Haber Arşivi 0 04 Ekim 2011 09:42
Körfez, Gürkan’la yeniden atear 1. Lig ve Diğer Ligler 0 28 Haziran 2009 11:20