IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2011, 22:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NECATİ DOĞRU: İçi Buruk! Dışı İmtiyazlı!




Kültür Bakanı,“siyaset milletin sırtından zenginleşmek için yapılmaz…Milletvekili emekli maaşına yüzde 100 zam Meclis’ten çıkınca biraz içim burkuldu” demiş.
İçi biraz buruk.
Dışı imtiyazlı!
İmtiyaz cüzdanı çok yüklü!
Dünya’da tek ve benzersiz kaldılar. En imtiyazlı milletvekili Türkiye Meclis’ini dolduranlar oldu.
İşte yüzleşme tablosu:

Hollanda….131’ni alıyor.
Belçika..….166’nı alıyor.
İngiltere…..160’nı alıyor.
Fransa…….121’ni alıyor.
İtalya………275’ni alıyor.
İspanya……124’nü alıyor.
Polonya….. 162’sini alıyor.
Çek Cum….109’nu alıyor.
Norveç… …..92’ni alıyor.
İsviçre… ….. 78’ni alıyor
Danimarka… 94’nü alıyor.
Finlandiya… 92’ni alıyor.
VE TÜRKİYE…… yüzde 2893’nü alıyor.

Xxx

Dizdiğim rakkamlar; Avrupa’da ve Türkiye’deki milletvekillerinin “imtiyaz yükseltme ve bal tutup parmak yalama” göstergeleridir. Milletvekili maaşının o ülkede kişi başına düşen milli geliri ile kıyaslanmasıdır.
Yeniden yazayım.
İmtiyazlar iyi anlaşılsın.
Türkiye’de milletvekili maaşı 11.500 TL. Milletvekili emekli maaşı 7.800 TL. Hem milletvekili ve hem emekli milletvekili maaşı olanlar, örneğin başbakan ve 25 bakanın 20’si, 19 bin 300 TL alıyor. Milletvekillerinin her birinin ayrı ayrı emirlerine tahsis edilen iletişim gideri aylık 2000TL. 3 personelin ayılığı 15.000 TL. Milletvekiline yakınlarıyla birlikte sağlık gideri 2.000 TL. Bir örnek verirsem gözü bozuk vatandaşa gözlük çerçeve ödemesi 40TL, gözü bozuk milletvekiline gözlük çerçeve ödemesi 400 TL. Milletvekillerine; lokanta, berber, spor salonları fiyatı, zarar bütçeden karşılanarak, 10 kat ucuza sunuluyor. Türkiye’deki milletvekillerinin kullandıkları makam araçları Avrupalı milletvekillerinden lüks. İktidar partisi AKP’den millitevkiliği yapımış fakat yeniden seçilmemiş olanlardan; Fatih Metin(Gümrük Bakanlığı), Abdurrahman Arıcı(Kültür Bakanlığı), Orhan Erdem(Milli Eğitim Bakanlığı), Veysi Kaynak(Adalet Bakanlığı), Kemal Yardımcı(Milli Savunma Bakanlığı), Agah Kafkas(Sağlık Bakanlığı), Kudbettin Arzu (Tarım ve Hayvançılık Bakanlığı), Aşkın Aslan(Aile Bakanlığı) Mehmet Ceylan (Kalkınma Bakanlığı), Ali Bayramoğlu (Enerji Bakanlığı) bakan yardımcısı oldular. Şimdi 7 bin 800 TL emekli maaşlarına ek 9 bin 500 TL de “Bakan Yardımıcısı” maaşı alacaklar. Bu bakan yardımcıları ithal lüks araba sınıfından A4 Audi’yi beğenmeyip aylık kirası 44.000 TL olan A8 Auidi kullanıyorlar. Halka,”ucuz-küçük araba kullanın” öğüdü veren Türkiye Başbakanı’ın makam arabası, helikopter ve uçak sayısı Avrupa başbakanların 2-3 katı.
İçim biraz buruk diyor!
İçi buruk, imtiyazı bomba!

******

KUTU
(uyan borusu)

Gazetecinin çakalı!

Medyanın kurnaz yazarları var. Asıl işleri gazetenin patronuna çakallık yapmak. Siyasetin “Tek Adamı” ile “Gazetenin Patronunu” gör beni-göreyim seni çıkar ilişkisinde buluşturmaktır. Tek Adam, medyadan övgü, destek, yağcılık, yalakalık, yalancılık, halkı uyutma ve afyonlama bekler. Medya patronu, devlete hortum yerleştirmek için tek adamdan yeşil ışık kollar.
Kurnazlar yazar yapılırlar.
Yayın müdürü olurlar.
Tek Adam’ın ışığını kollarlar.
Bu çakal gazeteciler; “milletvekilleri, meclisi parmak yalama meclisine çevirdiler, gece saat 3’de hırsız gölgesi hızı ile milletvekili emekli maaşlarına yüzde 100 zam yaptılar” diye yazabilen bir-kaç yazarı da “ucuzcu yazarlık” yapmakla suçluyorlar. Gazetecinin çakalı, kendini pahalı yazarlık tarifesine oturtuyor.

Necati Doğru / SÖZCÜ

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buruk, doğru, ici, imtiyazlı, necati


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık