IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2011, 11:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malki'nin katil zanlısına müebbet hapis!




Suç, işlendiği tarihi itibarıyla 2000 yılında çıkarılan İnfaz Yasası kapsamına girdiği için nedeniyle cezası 6 yıl 2 güne indirilen Elverdi, daha önce 3 yıl 11 ay tutuklu kaldığı için cezaevinde 25 ay daha hapis yatacak.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''tasarlayarak adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Şükrü Elverdi, son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanığın avukatı Günal Şahin de katıldı.

Tutuklu sanık Elverdi, duruşmada tahliyesini talep etti.

Sanığın avukatı Günal Şahin de ''Terör örgütü Hizbullah, Malki cinayetiyle alakalı Mehmet Sümbül'ü sorgulamış ve bunu kayıt altına almıştır. Görüntü kayıtlarını dikkate alan Yargıtay, Elverdi'nin suçta azmettirici olduğuna kanaat getirmiştir. Bir suç da bir tane azmettirici olur. Sanık Erol Evcil hakkında da azmettirici olduğu gerekçesiyle ceza verilmiştir. Ayrıca Mehmet Sümbül ifadeyi zor durumda verdiği için görüntüleri delil olarak kabul etmiyoruz'' dedi.

Savcı ise Nesim Malki'yi 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan Şükrü Elverdi'ye müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Şükrü Elverdi'yi önce iş adamı Nesim Malki'yi ''tasarlayarak öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. 1995 yılında işlenen cinayet, 2000 yılında çıkarılan 4616 sayılı yasaya göre 6 yıl 2 gün olarak infaz edilecek. Elverdi, daha önce 3 yıl 11 ay tutuklu kaldığı için 25 ay daha cezaevinde yatacak.

Bursa'da 1996 yılında öldürülen iş adamı Nesim Malki cinayeti davasında sanık olarak yargılanırken yurt dışında olduğu için kendisine ulaşılamayan ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Şükrü Elverdi, 20 Kasım'da Hollanda'nın Amsterdam kentinde yakalanmış ve 23 Kasım'da hakkında ''Gıyabi tutuklama'' kararı bulunduğu için İstanbul'a getirilip 10. Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılmıştı. Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Elverdi, tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hapis, katil, malkinin, müebbet, zanlısına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Katil zanlısına ‘elektro şok’ tahliyesi Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 01:34
Arkadaş katil zanlısına ömürboyu hapis istemi Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 19:02