IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2012, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'un 'özerk' köyü




Çılgın proje hattındaki Yassıören Köyü, belde belediyelerinin kapatılması sonrası ortada kaldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Megakent İstanbul'un 'özerk' köyü... Çatalca'ya bağlı Yassıören Köyü'ndeki 'imece usülü' hizmetin ilginç öyküsü şöyle: Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesinin geçtiği köylerden olan Çatalca'nın bin nüfuslu Yassıören Köyü 2009'da belde belediyelerinin kapanmasıyla 20 kilometre uzaktaki Arnavutköy'e bağlandı. Daha önce Çatalca Belediyesi'nden hizmet alan köylü üçe bölündü. Köylü, vergi işlemleri için 15 km mesafedeki Çatalca, adli müracatlar ve davalar için 50 km mesafedeki Gaziosmanpaşa'ya gidiyor. Hiçbir belediyenin kabul etmediği köyün muhtarı çaresizlikten adeta özerklik ilan etti.
ÖNCE ARAZİLER SATILDI

Muhtar Celal Tunçer, kaynak sağlamak için 600 seçmenin oluruyla köye ait olan tarlaları sattı. 1 milyon 200 bin liraya satılan tarladan gelen paranın bir kısmıyla öğretmen lojmanı, ana sınıfı için derslik yapıldı. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Kalan para köy adına açılan hesaba yatırıldı. 2012 yılının projeleri de hazır. İlköğretim okulu, pazaryeri ve imam lojmanı ve kuran kursu yapılacak.
KADERİMİZE TERK EDİLDİK

Tunçer şöyle konuştu: Çatalca'ya bağlıyken işlemlerimizi tek bir yerde yaptırıyorduk. Üçe bölündük. Gaziosmanpaşa'ya sabah giden akşam gelebiliyor. Köye sabah ve akşam dolmuş geliyor. Belediyelerin de 'Kime oy verdiyseniz oradan hizmet alın' tepkisiyle karşılaştık.Durak yapılması için beton döktük ama durak bile koyulmadı. Sağlık ocağı vardı, Aile Hekimliği devreye girince kapandı. Hasta olan Arnavutköy'e gitmek zorunda. Sözde burası İstanbul'un batısı ama Diyarbakır'ın bir köyünden farkı yok.
KİRA OKULA GİDİYOR

Köy meydanında bulunan ve Yassıören Köy Tüzel Kişiliği'ne ait olan fırın, kuruyemiş ve restoran kiraya verildi. Kira geliriyle okulun elektrik, su, internet, hademe giderleri ödeniyor. Muhtar Tunçer, belediye dışında kaymakamlık ve milli eğitimden de yardım alamadıklarını söyledi.
Kararı Köy Meclisi veriyor

Yatırımlara köylülerle birlikte karar verildiğini kaydeden muhtar şöyle devam etti: Şu anda 1 milyon 100 bin lira paramız var. Bu paramızı da 2012 yılında yapacağımız projeler için harcayacağız'. Tunçer ve köylüler her ay düzenli olarak köy kahvelerinde toplantılar yapıyor. Projelere burada start veriliyor. Tunçer, projeler için yardımseverlerin bağışları ve bankadaki paranın kullanılacağını söyledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbulun, Özerk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuğba Özerk Kimdir? - Biyoğrafisi Sevda Müzisyenler 0 27 Eylül 2011 17:15
Demirhisar Köyü Tanıtım - Demirhisar Köyü Resimleri..(Video) Sevda Karadeniz Bölgesi 0 20 Ocak 2011 18:18
Şok iddia: Yüksekova'da özerk bölge Lady Haber Arşivi 0 03 Ağustos 2010 08:43