IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2012, 19:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Bu Tehlikeli Bir Oyundur"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mardin Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'nin 1993'lerdeki sürece döndüğünü öne sürerek, "Bu tehlikeli bir oyundur" dedi. Savcılıkların, Uludere'de 35 kişinin öldüğü olayla ilgili görüntüleri incelemeye almasının, devleti aklamaya yönelik olduğunu iddia eden Türk, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'le ilgili olarak ise, "Aslında bu ülkede değil bakanlık, muhtarlık yapacak ehliyete sahip değil" dedi.

Ahmet Türk, Irak sınırındaki operasyonda 35 kişinin ölmesi ve Diyarbakır'da dün polisin düzenlediği ve 2 PKK'lının öldürüldüğü olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yeni yıla girerken 2011 yılı içerisinde acıların yaşandığı, çözümsüzlük politikalarının yürütüldüğünü söyleyen Ahmet Türk, Uludere'deki olay için 'katliam' ifadesini kullandı. Ahmet Türk, şunları söyledi:

"Bu katliamdan sonra, gerçekten her insanın yeniden düşünmesini gerektiren bir görüntü olarak belleklerde, hafızalarda kalması lazım. Bir annenin evladı için tek ayakkabısı elinde kalıyor. Oğlunu görmek için cesedini bulamıyor, oğlunu gömmek için parçalanmış vücutları, cesetleri nasıl taşıyacağını, kim olduğunu bilmeyen bir anneyi düşünün. Ama bir tanıdığı bir tek ayakkabı. Kendi çocuğunun ölüsünü cesedinden değil, bir tek ayakkabısına tanıyor anne."

'KÜRTLERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR'

Diyarbakır'da dün düzenlenen operasyonda 2 PKK'lının ölü ele geçmesine tepki gösteren Ahmet Türk, "İster gerilla olsun, isterse başka türlü. Bunların etkisiz hale getirilmesi, yakalanması mümkündü" dedi. PKK'lı teröristlerin eşofmanlarıyla, çıplak ayakla kendilerini apartmandan attığını söyleyen Ahmet Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orda olayın şahidi olan bir şahıs şöyle diyor; 'iki genç apartmandan atladı, çıplak ayaklı, eşofmanlı ve atladıktan sonra etrafını saran polisler tarafından infaz edildi' diyor. Şimdi bunları yan yana getirdiğimiz zaman, Kürt halkının bir bütün olarak hedef haline getirildiğinde, Kürt halkına bir gözdağı verilmek istendiği, terbiye edilmek istendiğinin bir ifadesidir."

'TEHLİKELİ OYUN'

Geçmiş yıllarda yaşanan acıları unutmadıklarını, herkesin bu süreçle yeniden düşünmesi gerektiğine inandıklarını belirten Ahmet Türk, Türkiye'nin 1993 sürecine döndüğünü, bunun da tehlikeli bir oyun olduğunu söyledi. Türk, "Bu gün sürece baktığımızda, Türkiye'nin 1993 sürecine döndüğünü görüyoruz. Bu tehlikeli bir oyundur. Bu oyun gerçekten halklarımızı mutsuz edecektir" dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİ ÖNEMLİ'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Uludere'ye gitmesi ve taziye dileklerinde bulunmasını da değerlendiren Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu halkın acılarını paylaşmak için bölgeye gittiğini söyledi. Halkın Kılıçdaroğlu ile buluşmayı önemsediğine işaret edene Türk, Kılıçdaroğlu'nun sürece yapacağı katkının da merak edildiğini belirtti. 'DEVLETİ AKLAMAYA YÖNELİK SİYASET'

Cumhuriyet savcılarının, insansız hava araçlarında çekilen görüntüyü istemesini, 'Devleti aklamaya yönelik siyaset' olarak yorumlayan Ahmet Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani tabii ki bu biraz vahşetten sonra, 'Bakın biz araştırıyoruz. İşte suskun kalmadık' şeklinde kamuoyunda tepkileri azaltmaya yönelik bir oyun olarak değerlendiriyorum. Çünkü biz bunları çok yaşadık, çok gördük. İşte sözde savcılar araştırıyor ama sonuç olarak hiç bir şey çıkmıyor. Devleti aklamaya yönelik siyaset olarak değerlendiriyoruz. Yani burada sorumluları bulmak değil, devleti aklamaya yönelik bir hareket, bir çıkış olarak değerlendiriyoruz."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i de eleştiren Ahmet Türk, "Aslında bu ülkede değil bakanlık, bu ülkede muhtarlık yapacak ehliyete sahip değil. Ama burada meseleyi İçişleri Bakanlığı'na yükleyip, kimse kendini aklamaya çalışmasın. Bu ortak karardır, bu ortak bir sorumluluktur, bunu böyle görmek lazım" dedi.

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu tehlikeli bir oyundur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık