IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2007, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Türk Halkının Kalbini Yeniden Kazanacağız'




ABD'nin Dünyadaki İmajını Düzeltmekten Sorumlu Diplomatı Karen Hughes, ABD'nin PKK'ya Karşı Türkiye'nin Yanında Olduğunu Söylese de Yakalanan Terörisler PKK-ABD İlişkisini Anlatmayı Sürdürüyor.

Yıl sonunda görevini bırakacak olan, ABD Başkanı Bush'un bir dönem danışmanı ve kampanya sorumlusu olarak da görev yapan ve aynı zamanda en güvendiği isimlerden biri olan Karen Hughes, Türkiye'nin ABD'nin çok önemli bir dost ve müttefiği olduğunu belirtti. Hughes, Türk halkının kalbini yeniden kazanmak için bir dizi yeni program başlatacaklarını söyledi.
'Karen Hughes ve ekibinin, ülke dışında ABD'ye tepkileri azaltmak amacıyla uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları tanıtım program ile ilgili, ABD Dışişleri Bakanlığı New York Yabancı Gazeteciler Merkezinde konuşan Hughes, yabancı gazetecilerin ABD'nin ülke dışındaki kötü imajı ile ilgili çalışmaları hakkında çeşitli sorularını da yanıtladı.
-TÜRK HALKININ BÖLGEDE YAŞADIĞI PKK ENDİŞESİNİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ-
Hughes, Irak savaşı yüzünden yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle, ABD'nin, bir çok ülkede eleştirildiğini belirterek, dış temsilciliklerinde bir dizi tanıtım atağı başlattıklarını söyledi. ANKA muhabirinin, ABD'nin, PKK konusunda şu ana kadar sürdürmüş olduğu politikanın, Türk halkı tarafından oldukça eleştirildiğini, bu konuda ABD'nin Türk halkının kalbini kazanmak için, ABD yönetimi olarak neler yapmayı planladıklarına yönelik sorusunu da yanıtlayan Hughes, "PKK terörü konusunda çözüm bulmak için Amerikalı ve Iraklı resmi görevlilerin Türkiye ile çalışmalar yaptığını" belirtti. Hughes, "PKK terörünün bitirilmesi konusunda Türkiye'ye yardım için çalışıyoruz" dedi. Hughes, Türk halkının yeniden kazanılma başarısı için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek bu konuda kapsamlı bir dizi programın da yolda olduğunu söyledi. Hughes, şöyle dedi:
"Büyükelçimiz orada çok çalışıyor, Türk halkına ulaşmak için büyük çaba gösteriyor. Türkiye'ye yaptığım ziyarette de farkına vardım, Türkler bölgede haklı endişeler yaşıyorlar. Irak, Türkiye'nin komşusu, Türk halkı bölgedeki PKK varlığından, PKK saldırılarından oldukça rahatsız. PKK'nın terör tehdidinden rahatsız. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke, Türkiye, için bir dizi program yolda. Şu anda çok zor bir durumdan geçiyoruz, tabi ki tüm bunlar Irak'taki zor koşullar nedeniyle."
- TÜRKİYE, PİLOT ÜLKE PROJEMİZDE ANAHTAR ÜLKE, BUNUN İÇİN EKSTRA FONLAR AYIRDIK -
Türk halkının kalbini kazanmak için Amerikan hükümetinin yeni planlar yaptığını belirten Hughes, "Türkiye'de görev yapan bir çok halkla ilişkiler uzmanımız var, bu konuda yoğun olarak çaışmalar yapıyorlar. Bölge için geliştirdiğimiz planlar çerçevesinde, Türkiye bizim icin anahtar ülklerden biri durumunda. Bölge için uyguladığımız pilot ülke projesinde de Türkiye var, bunun için Türkiye'ye ekstra fonlar ayırdık. Ben de Türkiye'ye gittim orada çok çalıştık, çok da çalışıyoruz, ancak daha kat etmemiz gereken yollar var" diye konuştu.
Türkiye'nin ABD için önemini vurgulayan Hughes, şöyle dedi:
"Tabi ki durumdan endişe duyuyoruz, Türkiye bize çok uzun bir zamandan beri dost ve müttefik bir ülke olmuştur. Düşünün, Afganistan'a gittim beni orada görev yapan NATO birliklerinin komutanı bir Türk generali karşıladı. Türkiye, bize çok yakın bir dost ve müttefik bir ülkedir, biz Türk halkı ile olan ilişkilerimizi tabi ki güçlendirmek istiyoruz. Ancak bildiğiniz gibi bölgede çok zor durumların içerisinden geçiyoruz, Türkiye'de PKK terörü tehditi yüzünden yaşanan derin endişeyi bizzat gördüm, biz iki konuda da ilişkileri geliştirmek istiyoruz."
- ABD, KÖTÜ İMAJINI SİLMEK İÇİN TANITIM ATAĞINA BAŞLIYOR -
Hughes, dış temsilciliklerinde göreve başlatacakları yaklaşık 500 kadar yeni personel ile bazı ülkelerde büyük tepkiler alan vize işlemlerindeki yığılmanın da giderileceğini, bu şekilde ABD'ye daha fazla öğrenci, turist ve işadamı getireceklerini söyledi. "Ben Amerika" (I'm America) adlı tanıtım filmi hakkında da çeşitli bilgiler veren Hughes, ABD'nin yaklşık 200 kadar dış temsilciliğinde gösterilecek olan yeni tanıtım filminde, daha çok insan ve doğa faktörüne önem verdiklerini söyledi.
Hughes, tanıtım filminde Amerika'nın güzel doğası ve güzel insanlarından örnekler verdiklerini belirterek, yeni bastırılan, ABD tanıtım broşürlerinin ise herkesin anlayabileceği bir dilde yazıldığını söyledi. Hughes, ABD hakkında son yıllarda artan tepkiyi dindirmek amacıyla bir çok ülkede halkla ilişkiler programlarını arttırdıklarını belirterek, "Amerika ile ilgili pozitif bir imaj yaymak istiyoruz" dedi.
Hughes, Amerikan halkının bir çoğunun kiliseye gittiğini, insanlarının da cana yakın kişiler olduğunu, aile değerleri olduğunu ancak bu değerlerin bir çok yabancı ülke halkı tarafından yeterince bilinmediğini söyledi. Hughes, özellikle spor, kültürel ve ekonomik alanda tüm dünya ülkeleri ilişkilerini geliştirmek isediklerini belirterek hedeflerinin genç kuşaklar olduğunu söyledi. ABD'nin tanıtımında en son teknolijiyi kullanmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, Amerikan halkı ve ABD'nin interaktif olarak tanıtıldığı yeni internet sitesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da çok yakında hizmete gireceğini söyledi. (ANKA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
halkinin, halkının, kalbini, kazanacağız, kazanacagiz, turk, türk, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk halkının AB'ye olan hevesi kaçtı Ezgi Haber Arşivi 1 05 Temmuz 2012 08:04
Türk halkının sosyal korkuları! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Ekim 2011 11:24
Türk Halkının % 40'ı Yaz Tatili Yapmıyor Dilara Haber Arşivi 0 07 Eylül 2008 18:04