IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2007, 13:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okula Gönderin, Yoksa İntihar Ederim




Muş'un Akpınar Köyünde Okula Gönderilmezse İntihar Edeceğini Söyleyen 14 Yaşındaki Hatice Macit, Ailesi Tarafından Okula Kaydettirildi.

Muş'un Akpınar köyünde okula gönderilmezse intihar edeceğini söyleyen 14 yaşındaki Hatice Macit, ailesi tarafından okula kaydettirildi.

Köylerinde ilköğretim ikinci kademe olmaması sebebiyle yatılı okuyan ve 6. sınıfı bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle ailesi tarafından okula gönderilemeyen Hatice Macit (14), ailesine 'Ya beni okula gönderirsiniz ya da intihar ederim' deyince aile, tüm zorlukları göze alarak çocuklarını yeniden okula kaydettirdi. Anne Saadet Macit, gece boyunca uyuyan kızının başında bekledi. Sabah olmasıyla birlikte en küçük kızları Hatice'yi yanına alarak Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden baba Mahmut

Macit, yeniden kızını okula kaydettirdi. Muş Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) kaydettirilen Hatice Macit, yeniden okula kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, eğitimini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi. Kendisine güvenerek yeniden okula gönderen ailesini mahcup etmeyeceğini ve tek hayali olan doktorluk mesleğine kavuşmak için okuyacağını dile getiren Hatice, 'Köyümüzde ilköğretim ikinci kademe olmadığı ve ailemin maddi gücü yeterli olmadığı için okuyamıyordum. Ama ben çok ısrar
edince ailem beni yeniden okula kayıt ettirdi. Çok mutluyum' dedi.

Sabaha kadar çocuğunun intihar etmesinden korkarak uyumadığını söyleyen anne Saadet Macit, 'Kızım kendisini okula göndermememiz halinde intihar edeceğini söyledi. Biz de bu sözleri karşısında oldukça şaşırdık. Ben o gün sabaha kadar uyamayarak, kızımın başında bekledim. Sabah olunca babasıyla birlikte şehre gönderip okula kaydettirdim' şeklinde konuştu.

Kızının okumasını kendisinin de istediğini ancak maddi imkanlarının el vermediğini söyleyen baba Mahmut Macit ise, 'Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelip isteğimi belirttim ve kızımı hemen Alparslan YİBO'ya kayıt ettiler. Kızım artık çok istediği okuluna kavuştu. İnşallah okuyarak bir meslek sahibi olur. Kızım okumayı çok istiyor' diye konuştu.

Kız çocuklarının okula gitmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, kızlarını okula kaydettiren aileyi tebrik ederek, 'Bu yıl Alparslan YİBO'yu kız YİBO'ya çevirdik. Köyleri dolaşarak aileleri ikna edip, kız çocuklarımızı okula kazandırdık. Şu ana kadar 315 kız çocuğumuz okula başladı. Okumayı çok isteyen Hatice kızımızı da okula kaydettirmenin sevincini yaşadık. İnşallah okumayan bir tek çocuğumuz bile kalmaz' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ederim, gonderin, gönderin, intihar, okula, İntihar, yoksa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşkla İntihar Arasında Kaç İntihar Var Sevgilim Thetis Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Mayıs 2012 20:14
"Beni dizide oynatın, yoksa intihar ederim".. Süslü Esrarengiz Olaylar 4 23 Mayıs 2010 19:46
Numune Gönderin TreMex Fıkra 1 14 Ekim 2008 20:45