IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2012, 23:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Star Tv'nin Yeni Logosunu Nasıl Buldunuz?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dünyaca ünlü yayıncılar için çalışan Buenos Aires merkezli Superestudio tarafından tasarlanan yeni logonun tasarım sürecinde bunlar yaşandı...Türkiye'nin ilk özel kanalı unvanına sahip olan Star TV'nin Doğuş Grubu'na satılmasının ardından kanalda yaşanacak radikal değişimler de merakla beklenir olmuştu.

Nihayetinde oldukça uzun süren hazırlık süreci bitti ve 1 Ocak itibariyle Star Tv tümüyle değişen görsel kimliği ve kısmen değişen içeriğiyle karşımıza çıktı. Kanal beklendiği üzere en radikal değişimlerden biri görsel kimliğinde yaptı. Sony Entertainment Television, Turner Channels, Fox International Channels, MTV gibi dünyaca ünlü yayıncılar için çalışan Buenos Aires merkezli Superestudio tarafından tasarlanan yeni logo hayli iddialı bir tasarıma sahip... Biz de dünyanın her yerine TV marka çalışmaları, reklam spotları üreten uluslararası bir animasyon ve tasarım şirketi olan Superestudio'nun Kurucu Direktörleri Ezequiel Rormoser ve Marcos Torres ile starın yeni logosunu konuştuk. Modern, sıcak ve zengin...

Yeni STAR logosunu yaratırken çıkış noktalarının kendilerine gönderilen brief'teki Doğuş Yayın Grubu'nun temel değerlerini orijinal ve özgün bir şekilde yansıtıp Türkiye pazarına uyacak bir iş çıkarmak olduğunu söyleyen Ezequiel Rormoser: "Kanalın hedeflediği ana değerler olarak modern bir duruş, kalite, yenilik, bütünlük ve tutku ortaya çıkıyordu. Kanalın içerik anlamında karakteristik özellikleri arasında eğlenceli, pozitif, saygılı, kolay takip edilebilen, canlı, parlak, yaratıcı, sıcak ve zengin olması yer alıyordu. Buradan hareketle logo üzerinde çalışmalarımıza başladık. En önemlisi yıldızın şeklini nasıl yansıtacağımızdı. Burada elmasın yıldız şeklinden yola çıktık ancak birebir bir elmas yapmak da istemiyorduk. Dolayısıyla karşıt şekillerin bir araya gelerek bir yıldız oluşturduğu bu tasarım ortaya çıktı" diyor.

Rormoser son uç olarak ortaya çok karmaşık olmayan ancak çok da basit olmayan güçlü, renkli, orijinal, şık ve modern bir logo çıktığını düşüyor.

Bir art director ve üç tasarımcının üzerinde çalıştığı projede Star TV'ye ilk etapta 15 farklı tasarım sunulmuş. Kanal yönetimi logolardan ikisini beğenince bu iki tasarım üzerine yoğunlaşılmış. Son iki tasarımdan birinin eski logoyu andırdığını ancak son süreçte kanal yöneticilerinin daha farklı ve yenilikçi olan tasarım üzerinde karara kıldığını söyleyen Marcos Torres, izleyicilerinin logoyu ilk gördüklerinde güçlü bir değişim geçiren, mükemmel ve kuvvetli bir yıldızla, bir markayla karşı karşıya kalacaklarını belirtiyor.

Marcos Torres kanalın eski logosuyla yeni tasarladıkları logoyu karşılaştırırken şunları söylüyor: "Eski ve yeni logonun bir çok yönden farklı olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle eski logoda S harfi ana öğeydi ve yıldız daha ikinci plandaydı. Yeni logoda ise S'yi tamamen eleyip yıldızı ana karakter yapmayı seçtik. Bunu yaparken amacımız objenin kendisinin kanalın adını temsil etmesi ve böylece harfi ortadan kaldırıp ikona ve kanalın adına daha çok güç vermekti. Grafik anlamda da yeni logonun daha güncel ve belirli bir modern dokunuşu olduğu kanısındayız. Logonun karşıt şekillerden oluşması sonucu ortaya daha ilginç ve çekici bir yıldızı tasarımı çıkmış oldu. Böylece sadece bir harf ve yıldızdan olan bir görselden uzaklaşılmış oldu."

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Ocak 2012, 23:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Star Tv'nin Yeni Logosunu Nasıl Buldunuz?




CNBC - e birlikte aldılar, benzetmişler. Renkli renkli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 

 

Etiketler
buldunuz, logosunu, nasıl, star, tvnin, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık