IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2012, 13:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
450 bin memura zam müjdesi




450 bin memur 15 Ocak'ta yılın ilk zammını alacak. Genel müdürlerin maaşı 750 lira artış gösterecek..




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bugün Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre, eşit işe eşit ücret kapsamında üst düzey devletmemurlarına yapılan ek ödemelerin ayrıntıları netleşti. Yeni zamlardan yaklaşık 450 bin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yararlanacak. Geri kalan yaklaşık 2 milyon memurun ek ödemesi ise toplu sözleşmeyle netleşecek.
Böyle hesaplanacak

Maliye Bakanlığı'nın eşit işe eşit ücretmantığıyla çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ayrıntılarını belirleyen tebliği Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayınlandı. Memurların mali haklarında köklü değişiklikler yapan KHK'nın nasıl uygulanacağını anlatan tebliğde, genel müdür ve diğer bazı bürokratların maaşlarının nasıl hesaplanacağından halen ek ödeme alan ya da almayan memurlara yeni sistemde nasıl ek ödeme yapılacağına kadar her konuya açıklık getirildi.
Uzmanlara da zam

Tebliğe göre, devlette çalışan genel müdürlerin maaşı 15 Ocak'ta 5 bin 750 TL'ye çıkacak. Böylece halen yaklaşık 5 bin liramaaş alan genel müdürler yeni yıla 750 liralık zamla adım atmış olacak. Zamlı maaşlarla birlikte 15 günlük farklar da ödenecek. Yeni maaş hesaplama yöntemi genel müdürlerin ödeyeceği vergiyi de yükseltti. Daha önce yaklaşık 250 lira tutarında gelir vergisi ödeyen genel müdürler;makam tazminatı ve temsil tazminatı başta olmak üzere yan ödemeler de vergiye tabi olduğu için yeni dönemde 530 lira vergi ödeyecekler. Yeni maaş sistemiylek----- 4'üncü derecenin 1'inci kademesinde çalışan uzmanların maaşı 3 bin 406 lira, 9/1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yardımcılarının maaşı da 2 bin 608 lira oldu.Hazine uzmanları 3 bin 722 lira iç denetçiler 3 bin 917 lira maaş alacak. Uzmanların ödeyeceği vergi 315 TL'ye, yardımcıların vergisi de 242 TL'ye yükseldi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kaymakama 44 lira 5 kuruş

Yeni ek ödeme sistemi,mevcut ek ödemelerle döner sermayelerden alınan ek ödemelerden düşülerek ödemeyi öngördüğü için, zaten ek ödemesi olan memurlara ilave [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] getirmedi. Örneğin 5'in 1'inden maaş alan memurlara 669 lira 16 kuruş ek ödeme getirildi. Ancak bu ek ödeme mevcut ek ödemelerin 273 TL altında kaldı. Dolayısıyla bumemurlar ek ödemeyi alacak ancak farkı alamayacak. Kaymakamlara dayeni sistemle bin 216 lira ek ödeme getirildi. Ancak mevcut ek ödemeler nedeniyle kaymakamların cebine sadece 44 lira 5 kuruşluk ilave fark girecek.
Vekiller yaşadı

Tebliğle k----- bir üst makamı vekaleten yönetenlere ödenecek ek ödeme de netleşti. Buna göre genel müdür yardımcıları genel müdürlüğe vekalet etmeleri halinde kendi ek ödemeleri dışında 734 TL de ilave vekalet ücreti alacaklar. Şube müdürleri daire başkanlığına vekalet etmeleri halinde 405 lira, şube müdürlüğüne vekalet eden şefler de 334 TL ilave ücret alacak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
450, bin, memura, müjdesi, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi memura zam müjdesi geldi? Sevda Haber Arşivi 0 02 Ocak 2012 08:07
Askerden dönen memura promosyon müjdesi Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:39
Memura promosyon müjdesi Lucifer Haber Arşivi 0 18 Haziran 2010 22:57
Memura 230 YTL'lik müjde Angel Haber Arşivi 0 02 Ocak 2009 11:44