IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2012, 13:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
35 kişinin ölümüyle ilgili tutuklamalar olabilir




Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özel'in biraraya geldiği Uludere zirvesinde sorumluların görevden alınması da konuşuldu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Taraf'tan Hüseyin Özkaya'nın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak sınırında 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava bombardımanı ile ilgili dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le görüştü. Hükümete yakın kaynaklar, Başbakan Erdoğan'ın olayın üzerine gitmekte kararlı olduğunu, bu kapsamda bazı sivil ve askerlerin görevden alınabileceğini belirterek, "Sayın Başbakan herhangi bir karartmaya yol açacak sürece izin vermeyecektir" dedi. Taraf'a konuşan Prof. Dr. Aytekin Geleri de Başbakan Erdoğan'ın kesinlikle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katliamının hesabını soracağını belirtti.
Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görüşmesi dün Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirildi. 13:00'da başlaması planlanan görüşme, 45 dakikalık gecikmeyle başladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, mazot kaçakçılığı yapan 35 Şırnaklı köylünün F- 16 jetleri tarafından bombalanarak öldürülmesi olayı ele alındı. 'Uludere Zirvesi'nin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, görüşmede katliamın nasıl gerçekleştiği, bombalama öncesi istihbaratın nasıl ve kimden alındığı gündeme geldiği öğrenildi.
4 saatlik görüntü konuşuldu

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in bu konuda Başbakan Erdoğan'ı ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiği ve ilk tesbitlerini Erdoğan ile paylaştığı belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın, olayla ilgili ellerinde olduğunu söylediği dört saatlik görüntüyü izlediği ifade edildi.
Karartmaya izin verilmeyecek

Taraf 'ın hükümete yakın kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, katliamın üzerine sonuna kadar gidecek. Kaynaklar, soruşturmaların akabinde gerekirse yaptırım uygulanacağı ve bu kapsamda, bazı sivil ve askerlerin görevden alınabileceğine dikkat çekerek "Sayın Başbakan herhangi bir karartmaya yol açacak sürece izin vermeyecektir" dediler. Aynı kaynaklar, sebebi ne olursa olsun Şırnak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ortasu Köyü'nden olan 35 sivilin öldürülmesi olayının [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından kabul edilemeyeceğini belirtiyorlar.
Geleri: Erdoğan hesabını soracak

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Aytekin Geleri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in görüşmesini Taraf 'a değerlendirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katliamı ile ilgili tüm bilgilerin Başbakan Erdoğan'a sunulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aytekin Geleri, şunları söyledi: Erdoğan, konuyu net olarak anlamak istiyor. Bunun için öncelikle 'Bilmediğim bir şey var mı' diye soruyor. Bilmediği bir şey varsa şayet hesabını soracaktır. Ayrıca gelişmelerin, terörle mücadeleye zarar vermemesi konuşuldu. Sürecin nasıl yönetileceği değerlendirildi."

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
35, ilgili, kişinin, olabilir, tutuklamalar, ölümüyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
35 köylünün ölümüyle ilgili Ak Parti'den ilk açıklama PassioN Haber Arşivi 0 29 Aralık 2011 16:58
90 sivilin ölümüyle ilgili şok video ortaya çıktı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 14:14