IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2012, 13:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Miroğlu'ndan PKK'nın ezberini bozacak kitap




Öcalan'ın hain ilan ettiği Orhan Miroğlu, iddialarıyla adından çok söz ettireceğe benziyor..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yazar/aktivist Orhan Miroğlu, yeni çıkacak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adlı kitabında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile ilgili çarpıcı tespitlere yer verdi. PKK’nın kazanmasının mümkün olmayacağını söyleyen Miroğlu, Filistinli ünlü ‘militan’ Leyla Halit’in Arap değil, Kürt olduğunu öne sürdü.
Kapatılan DTP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Öcalan’ın hain ilan ettiği Orhan Miroğlu’nun yeni çıkacak “Silahları Gömmek” adlı kitabında Kürt sorunuyla ilgili ezber bozacak tespitler var. Miroğlu kitapta Öcalan’la Güney Afrikalı Lider Mandela’yı uzunca karşılaştırıyor. Öcalan’ın uluslararası alanda Mandela’nın saygınlığına sahip olmadığını, bunun nedeninin de silahların sivillere yöneltilmiş olması ve terör yöntemleri olduğunu vurguluyor.
‘PKK kazanamayacak’

Kürtler arasında benim adıma öldürme diyenlerin sayısının arttığına dikkat çeken Miroğlu, PKK’da değişim isteyen Mehmet Şener, Hikmet Fidan ve Kani Yılmaz’ın örgüt tarafından infaz edildiğine ve PKK’daki iç infazlar yüzünden ailelerin büyük acılar yaşadığını ve bunu gizleyerek yaşadıklarını anlatıyor. Kürtler adına girişilecek yeni bir savaşın askeri olarak kazanılmasının mümkün olmayacağını, PKK’nın da kazanamadığını şimdi daha fazla asker öldürerek, Kürtlerin yoğun yaşadığı şehirlerde siyasi ve sosyal hayatı etkileyerek dayanılmaz hale getirdiği yeni bir hamle yaptığını ifade ediyor. Miroğlu kitabını Akmerkez önündeki patlamada bacağını kaybeden Ayten Bal, Siirt’teki saldırıda felç kalan Nuran Evin, hayatını kaybeden Nergis Evin, Zeynep Evin, Kevser Çekin, Nurcan Olgaç, Batman’daki çatışmada karnındaki bebeğiyle 4 yaşındaki kızı Sultan’ı kaybeden Mizgin Doğru ve Bingöl’deki canlı bomba saldırısını fedakârca engelleyerek çocuklarını ve birçok kişinin hayatını kurtaran anne Hatice Belgin’e ithaf ediyor.
‘Barışa hazır değil’

Miroğlu kitapta PKK’nın barışa hazır olmadığını şöyle anlatıyor: “Silvan’dan sonra, yeni bir savaşı denemeye çalışıyordu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve barışa hazır değildi. İlk savaş 1984’te başlamıştı. İkincisinin miladı ise Silvan olacak gibi görünüyordu. (...) Kürt halkı bu savaşı istemiyor ve daha şimdiden savaş karşıtı bir tutum alıyor. (...) Bu savaş yeteri kadar sürdü ve yeteri kadar kirlendi. Etnik bir çatışmayı ve daha fazla kirlenmeyi göze almadan bu savaşın sürdürülmesi artık mümkün değildir. Savaşmak isteyenlerin bu riski göze aldıkları ve pervasızca davrandıkları aşikâr. (...) MİT-PKK görüşmelerinin basına servis edilen metninde, dikkat çeken husus, devlet heyetinin sürekli ikna peşinde olup hiçbir şeyi reddetmemesidir. Ama [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] heyetinde ise böyle bir görüşmeye ve müzakereye hazırlıklı olmama ve güvensizlik hakim... PKK’nın henüz barışa hazır olmadığı anlaşılıyor.”
‘Leyla Halit Kürt’

Miroğlu kitapta İskenderun’da tatildeyken tanıştığı Filistinli bir yüzbaşıdan ünlü hava korsanı ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Politbüro Üyesi Leyla Halit’in Kürt olduğunu öğrenmesini de şöyle anlatıyor: “Sonra bir gün Leyla Halit’ten söz etti. ‘Hıyye Kürdiye’ (O bir Kürt’tür) dedi. Çok şaşırdım ve bugün bile bu hikâyeyi anlattığımda, kimseyi Leyla Halit’in Kürt olduğuna inandırabilmiş değilim.”

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bozacak, ezberini, kitap, miroğlundan, pkknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MS'in sinirini bozacak haber! Deep Cep Telefonlar 0 19 Kasım 2011 02:20
İran'la aramızı bozacak eylem yapmaktan kaçının' Feronia Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 12:58