IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2012, 08:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uludere için bomba ihbarı yaptı!




Diyarbakır- İstanbul seferini yapan uçakta bomba paniği yaşandı
08 Ocak 2012 Pazar, 22:00:11


Gökhan ARTAN-Turan ARSLANOĞLU / AHT

Diyarbakır İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait uçak havaalanına indikten sonra A.K isimli yolcunun "Çantamda bomba var" diyerek bağırması paniğe neden oldu. A.K.'nin, Uludere'de meydana gelen olayı protesto etmek için böyle bir şeye kalkıştığını söylediği öğrenildi.

Diyarbakır İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı seferini yapan yolcu uçağı akşam saat 16.40'da havaalanına iniş yaptı. Yolcular uçaktan inmek için hazırlık yaptıkları sırada A.K. adlı yolcu kabin içinde elindeki çantayı havaya kaldırarak "çantada bomba var" diye bağırmaya başladı. Bunu üzerine uçakta bulunan kabin görevlileri durumu kaptan pilota bildirdi ve uçağa polis çağırıldı. Polis A.K.'yi gözaltına alırken, güvenlik güçleri uçakta bomba araması yaptı. Aramalar neticesinde bombaya dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

A.K polise verdiği ilk ifadesinde " Uludere'de meydana gelen olayı protesto etmek için yaptım" dediği öğrenildi. Havaalanı Emniyet Müdürlüğü'ne getirilişinde minibüsten indikten sonra A.K. gazetecilere birşeyler söylemek istedi ancak polis ağzını kapatarak engel oldu. Pendik Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen A.K., Havaalanı Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecek.

"Çantamda bomba var" diye bağırarak yolcular arasında büyük paniğe neden olan A.K.'nın 1976, Diyarbakır Çınar İlçesi Sergelya Köyü doğumlu. Ailesi, 3 yaşındayken Mardin Kapı Hançepek Mahallesi'ne taşındı. Uzun yıllar eczanede çalışan A.K., 1988 yılında toptan ve perakende kozmetik ve tuhafiye sektörüne geçiş yapmış. Uzun bir süre HALKPEL (Halkın Yaprağı-Halkın Sesi) Gazetesi adıyla yerel bir gazetede çıkaran A.K., kısa bir dönem yürüttüğü Tuhafiye ve Parfümericiler Odası Başkanlığından Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adaylığı sebebiyle istifa etmiş.

A.K.'nin bağımsız milletvekilliği adaylık başvurusu ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 'Diyarbakır seçim çevresinden A.K.'nin, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 25 Eylül 2009 tarihli ilamıyla TCK'daki "hakaret" suçundan toplam 22 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırıldığının saptandığı' gerekçesiyle iptal edilir. Söz konusu 'hakaret' suçunun 2006 yılında Cumhuriyet Savcısı'na yönelik işlendiği öğrenildi. A.K.'nin halen Diyarbakır'da iki tuhafiye mağazası işlettiği öğrenildi.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre,

Boeing 737-800 tipi TC-ADP tescilli, PC197 sefer sayılı uçak, Diyarbakır – İstanbul tarifeli uçuşunun sonunda alçalışa geçtiği sırada, bir şahıs bomba ihbarında bulundu.

Uludere’de meydana gelen olayları protesto amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini ifade eden şahıs, iniş sonrasında Havalimanı Şube Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alındı.

Meydana gelen üzücü olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı, Havalimanı Şube Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bomba, için, ihbarı, uludere, yaptı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY uçağına bomba ihbarı yapıldı Chelt Havacılık Haberleri 0 04 Ocak 2011 09:31
Bomba ihbarı mı vardı? Angel Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2008 11:10
3.bomba Ihbarı Var! Angel Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2008 23:47