IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2012, 09:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Fransa destekçisi Cezayir Başbakanı istifa etsin"




Türkiye'nin Fransa’yla yaşadığı “soykırım” tartışmalarında Cezayir tarihine gönderme yapılmasından vazgeçmesini isteyen Cezayir Başbakanın istifası istendi.
08 Ocak 2012 Pazar, 17:57:37


İlgili Haberler
Türklere "bizi karıştırmayın" uyarısı
Tüm ilgili haberler
Cezayir'in güçlü muhalif partilerinden En Nahda Partisi lideri Fatih Rebii, Cezayir Başbakanın Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamayı kınadıklarını söyledi.

Türkiye'nin Fransa'ya karşı ortaya koyduğu tavrın Cezayir'in içişlerine karışmak veya Cezayirlilerin kanından faydalanmak olarak yorumlanmaması gerektiğini belirten Fatih Rebii, “Türkiye'ye karşı bu açıklamada bulunanların neden Fransa'ya karşı bir şey söyleme cüretleri yok" diye konuştu.

Rebii, "Türkiye'nin ortaya koyduğu tavrın benzerini Cezayir hükümeti ortaya koymalıydı" diyerek şöyle devam etti:

“Kardeş ve Müslüman ülke Türkiye Cezayir halkının yanında yer almıştır. Bizim uzun yıllardır süren bir ortak tarihimiz ve din kardeşliğimiz var. Yıllarca beraber yaşadık. Biz tarihimizi çok iyi biliyoruz. Fransızların yazdıkları uydurma tarihe ihtiyacımız yok. Osmanlılar olmasaydı Cezayir İspanyollar tarafından işgal edilir ve Katolikleştirilirdi. Cezayir;in Fransız sömürgesi altına girmesine Osmanlılar yol açmadı. Cezayirli Müslümanların zayıflığı ve Osmanlı;nın emperyalistler tarafından dört bir yandan kuşatılması sonrası ülkemiz sömürgeleştirildi."

Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya'nın açıklamalarına katılmadıklarını ve kınadıklarını ifade eden Rebii, Fransa Cezayir;de işlediği katliamları kabul edinceye ve bu konuda özür dileyinceye kadar Türkiye'nin ortaya koyacağı tavrı destekleyeceklerini söyledi.

"İSTİFASINI İSTİYORUZ"
Fransa'ya açık destek veren Ahmed Uyahya hükümetinin istifasını istediklerini belirten Fatih Rebii, “Bu hükümet birçok alanda diplomatik başarısızlıklar sergilemiştir. Artık hiçbir desteği kalmayan bu hükümetin acilen istifa etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Fransa'nın Cezayir;de işlediği katliamların Nazi katliamlarından daha büyük ve korkunç olduğunu bildiren Rebii, “Cezayir halkı halen Fransızların kullandığı ağır silahların ve nükleer denemelerin acısını çekiyor" dedi.

"NAZİ KATLİAMLARINDAN DAHA KORKUNÇ"
Fransa'nın 2005 yılında çıkardığı bir yasa ile Fransa;nın Cezayir'deki sömürgesini onurlandırdığını belirten Rebii, sözlerini şöyle sürdürdü; “Fransa'nın 2005'teki kararına karşı geçen yıl Cezayir parlamentosundaki 152 milletvekili Fransız Sömürgesini kınayan bir kanun tasarısı sunduk. Ancak Başbakan Ahmed Uyahya'nın partisi Demokratik Ulusal Birlik (RND) ve diğer koalisyon partileri bu yasaya karşı çıktı ve engelledi."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fransa destekçisi cezayir başbakanı istifa etsin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık