IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2012, 08:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye’de silikon alarmı!




Sağlık Bakanlığı açıkladı: O silikon 706 kadına takıldı
10 Ocak 2012 Salı, 06:16:07


Fransız Poly Implant Prothese (PIP) firmasının Türkiye ithalatçısı ile görüşüldüğünü belirten Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamasında "Meme implantlarının ilgili sağlık kurumu ve kişilerine yapılan faturalandırma bilgileri kontrol edilmiştir. İlk olarak 3 Mart 2008 tarihinde PIP implantlarının ithal edilmeye başlandığı, 30 Mart 2010 tarihine kadar satışının yapıldığı, toplam 1257 çift ürünün Türkiye'ye getirildiği ve ülke genelinde 706 çift (1412 adet) implantın kullanıldığı tespit edilmiştir" denildi. Bazı kadınlara ulaştığını belirten Sağlık Bakanlığı açıklamasında şunları belirtti:

OLUMSUZ VAKA YOK
"Yapılan görüşmelerde ilgili kişilerden öncelikle implant kartında yer alan implant marka adını kontrol etmeleri, hekimlerine veya operasyonu gerçekleştiren ilgili sağlık kurumuna başvurmaları, her 6 ayda bir göğüs ve aksiller lenf nodu alanını hedef alan ultrason taraması yaptırmaları istenmiştir. Ayrıca, implantın yırtılması, parçalanması gibi olumsuz durumlarda derhal hekimlerini ve operasyonun gerçekleştirildiği ilgili sağlık kurumu ile Bakanlığımız İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nü bilgilendirmeleri önerilmiştir. Ülkemizde bugüne kadar PIP implantları kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir vaka tespit edilmemiştir. Avrupa Birliği ülkeleri ile imalatçı ülke sağlık otoritelerinin araştırmaları, bakanlığımızın Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı tarafından takip edilmektedir."

İNGİLİZ MAĞDUR UYARDI: ADETA PATLAYICI MADDE
İngiltere'de Fransız Poly Implant Prothese (PIP) firmasının ürettiği, kanserojen nitelikli meme silikonu taktıran 39 yaşındaki Wendy Bristow'un göğüsleri patladı. Bristow, "Yaşadığım acı anlatılamaz. Diğer kadınlara şunu söylemek istiyorum: Bu meme implantları kanserojen olmanın dışında, adeta bir patlayıcı madde. Derhal bu silikonları çıkartsınlar" diye konuştu.
Kent bölgesinde yaşayan Wendy Bristow, silikonların Londra'daki Transform Medical Group uzmanları tarafından yerleştirildiğini, operasyon öncesi yetkililerin kendisine silikonların "son derece güvenli" ve vücuda zarar vermeyip 10 yıl garantili olduğu konusunda güvence verdiklerini vurguladı. Meme protezi yaptırdıktan sonra önceleri kendisini çok mutlu hissettiğini belirten Wendy Bristow, "Ancak patlayan silikonlardan cerrahi müdahale ile kurtuldum. Bir daha da asla göğsüme silikon taktırmayı düşünmüyorum" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alarmı, silikon, türkiye’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de euro alarmı . LeyLa Haber Arşivi 0 03 Aralık 2011 10:17
Silikon ~ JuDGe Fıkra 4 20 Temmuz 2010 15:55