IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2012, 20:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adli Tıp PKK'nın kimyasal silah iddiasını çürüttü




Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınlarındaki Kazan Vadisi'nde ölü ele geçirilen PKK'lıların otopsi işlemleri tamamlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malatya Adli Tıp Morgu'na getirilen 12'si yabancı uyruklu 24 PKK'lının cesetleri üzerinde yapılan toksikolojik incelemede kimyasal silah izine rastlanmadı. PKK'lıların ateşli silahlarla yaralanma sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.
PROPAGANDA YAPMIŞLARDI

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Çukurca'da 24 Mehmetçiğin şehit edilmesinin ardından, Kazan Vadisi'nde 35 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. PKK'ya yakın internet siteleri ile BDP'liler başta olmak üzere Alman parlamenterler ve Fransız avukatlar, TSK'nın operasyonda kimyasal silah kullandığı şeklinde propaganda yapmıştı.
AVRUPALI PARLAMANTERLERİ DE YALANLADI

Zaman gazetesinin haberine göre, operasyonun ardından PKK'ya yakın yayın kuruluşları tarafından dillendirilen 'kimyasal silah kullanıldı' iddialarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. İddiaları uluslararası arenada gündeme taşımak amacıyla Kazan Vadisi'ne götürülen Avrupa Parlamentosu (AP) eski üyesi Feleknas Uca, Alman parlamenter Jan Van Aken, Alman ve Fransız avukatlar Clementine Frances'in çalışmaları da boşa çıktı. Adlî Tıp raporları, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kasım ayında İstanbul Kazlıçeşme'deki mitingde propaganda aracı haline dönüştürdüğü benzer iddiaları da mesnetsiz hale getirdi.
TSK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmadığını, bölücü terör örgütü ile mücadelenin ulusal ve evrensel hukuk kurallarına uygun olarak sürdürüldüğünü bildirmişti.Terör örgütü yandaşları tarafından propaganda aracına dönüştürülen kimyasal silah iddiaları 8 Aralık'ta yalanlanmıştı. Yerli ve yabancı bazı medya organlarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristle mücadelede kimyasal silah kullandığına dair asılsız, mesnetsiz, taraflı ve karalamaya yönelik yayınların yer aldığının görüldüğü aktarılan açıklamada, "TSK envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmamaktadır. Bölücü terör örgütü ile mücadele ulusal ve evrensel hukuk kurallarına uygun olarak sürdürülmektedir." denilmişti.
Kazan Vadisi'ndeki operasyonda ölü olarak ele geçirilerek Malatya Adli Tıp Morgu'na getirilen PKK terör örgütü üyesi 12'si ksdın 24 teröristin cenazeleri Muş, Diyarbakır, Siirt, Malatya gibi farklı kentlerde toprağa verilmişti. 12'si yabancı uyruklu teröristlerden 5'i İranlıydı. İran hükümeti, teröristlerin cenazelerini kabul etmedi. Yasalar çerçevesinde Malatya'daki kimsesizler mezarlığına gömülmesi gereken teröristlerin cenazeleri BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Başkakan Erdoğan'dan ricası üzerine Ağrı'nın Diyadin ilçesinde defnedildi. Bununla birlikte aileleri tarafından alınmayan 3 teröristin cenazesi de Malatya'daki kimsesizler mezarlığına gömüldü. Ayrıca terör örgütünün, ailelerine teslim edilen terörist cenazeleri üzerinden halkı sokağa dökmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. KCK'nın bu amaçla BDP'li bazı milletvekillerine baskı yaptığı ileri sürülmüş, ailelerin, güvenlik güçlerine "Kızımızın cenazesini onlara vermeyin. Bize baskı yapıyorlar. Cenazemize bile sahip çıkartmıyorlar." diye yalvardığı haberlere yansımıştı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adli, çürüttü, iddiasını, kimyasal, pkknın, silah, tıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Polis, PKK'nın iddiasını görüntü ve krokilerle çürüttü Yunus Haber Arşivi 2 30 Eylül 2011 09:38
Kimyasal silah yok ve kullanılmaz PuSAt Haber Arşivi 0 31 Mart 2006 07:48