IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2012, 19:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genel Kurul'da Türk birliği çağrısı




Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine yönelik bir konuşma yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkiye'nin yanında diğer Türk cumhuriyetlerinin de ekonomik olarak güçlenerek bir Türk birliğinin adımlarının atılması gerektiğini kaydetti.
Atambayev'in konuşması milletvekilleri tarafından sık sık alkışlarla kesilirken, konuşmanın sona ermesiyle birlikte Meclis'teki milletvekilleri ayağa kalkarak coşkuyla alkışa devam etti.
BDP'LİLER KALKMADI

Meclis'teki milletvekillerinin tamamı Atambayev'i ayakta alkışlarken BDP'li milletvekillerinin yerlerinde oturması kameralara böyle yansıdı.


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, TBMM Genel Kurulu'na Türkiye Türkçesi ile hitap etti. Bir kabristanda, birbirlerine sırtını dayayarak düşmanlarına ok atan iki Türk askerinin taşın üzerine çizilmiş resimlerinin bulunduğunu ifade eden Atambayev, ''İşte buna arkadaşların dayanışması denir. İşte bu anlayış ile ulu Türk kağanlığı kurulmuş ve 200 sene ayakta kalmayı başarmıştır. Türk Türk'ü sırtından vurmaya başladığında o devlet yıkılmıştır. Türk kağanlığının sınırları, Çin Seddinden Karadeniz'e kadar uzanıyordu. Türkler Orta Asya'yı fethedişlerinin ardından orada kaldılar ve orayı korudular'' dedi.
"BİZ TÜRKÜZ, KÖLE OLMAYIZ"

Kırgızistan'ı krediler ve maddi destek karşılığında diz üstü çökertmek isteyenler olduğunu dile getiren Atambayev, ''Ancak biz Türküz, eski Türküz, hiçbir zaman köle olmayız. Her bir Türk için dik başlı ölmek, diz çöken kölelik yaşamından daha iyidir'' dedi. Atambayev, ''İktidarın gücü sadece halkların güvenine bağlıdır. Eğer güven yoksa, ne tüfek ne tabanca ne top ne tankla iktidarını kurtaramaz'' sözlerini sarf etti.
"TÜRK BİRLİĞİ ÇAĞRISI"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan'a ne kadar çok yardımcı olmak istediklerini bildiğini ifade eden Atambayev, ''Ulu Türk kağanlığını kuramasak bile en azından Türk devletlerinin kardeşliğini pekiştirmeliyiz, kuvvetli bir Türk birliğini yapmalıyız. Ancak bunun için sadece Türkiye'nin değil, diğer Türk Cumhuriyetlerinin de sağlam ve ayakta durması lazım. Ekonomik yönden gelişmiş ve güçlü devletler olmalı. Sadece bir Türk Cumhuriyeti, Türkiye olursa zor olur'' diye konuştu.
Atambayev, daha önce Türkiye'ye yaptığı bir ziyaret esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Tayyip abi" şeklinde hitap ederek dikkatleri üzerine çekmişti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Ocak 2012, 20:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Genel Kurul'da Türk birliği çağrısı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konu tekrarı olmuş. diğer linkten yorumlandırabilirsiniz arkadaşlar. bu konuyu kilitliyorum

 

 

Etiketler
birliği, çağrısı, genel, kurulda, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genel Kurul'da Türk Birliği Çağrısı N999 Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 12:55
Genel Kurul'da telefon krizi Dilara Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 16:00