IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2012, 19:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babası korucu olan çocuk nasıl terörist olur




Taziye evine astığı Türk bayrağıyla gündeme gelen baba Arslan ve muhtar Arat'a bunun nasıl karşılandığı soruldu..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, oğlu güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldükten sonra taziye evine Türk bayrağı asmasıyla gündeme gelen aileyi dinledi. Oğlunun kaçırıldığını söyleyen baba Mehmet Arslan, "Babası korucu çocuk nasıl terörist olur?" derken Meclis'teki partileri adalet ve barış için çalışmaya davet etti. Köy muhtarı mahmut arat ise, çocuklarını 16 yaşında kaçırıp eline silah veren PKK'ya tepki gösterdi, "Çocuğumuzun ölümü barışa katkı sağlayacaksa acımız azalır" dedi.
'OĞLUMU KANDIRIP DAĞA ÇIKARDILAR'

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan "terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesi" alt komisyonu, güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada ölen PKK'lı Sezer Arslan'ın babası Mehmet Arslan ve Muş İçboğaz köyü muhtarı Mahmut Arat'ı dinledi. Muş'ta köy korucusu olan Arslan 15 çocuk sahibi olduğunu, oğlunun da Hakkari Merkez Anadolu Lisesinde okurken kandırılarak 16 yaşında terör örgütüne katıldığını söyledi. Arslan, "Okumak için gönderdim. Kandırdılar mı çağırdılar mı ne yaptılar bilmiyorum" dedi.
Muhtar Arat ise, Sezer Arslan'ın kandırılarak dağa çıkartıldığını, bir yıl sonra ancak bunu net olarak öğrenebildiklerini, Arap kökenli bir korucu ailesi oldukları için de hiç bağlantı kuramadıklarını, ancak ölüncehaber alabildiklerini anlattı. Baba Arslan çocuğunun PKK'ya sempatisi olmadığını, Hakkari'ye okumak için gittiğini söyledi.

ÖLDÜĞÜNÜ İNTERNETTEN ÖĞRENDİLER

Sezer Arslan'ın Kazan Vadisi'nde öldüğü haberini internetten aldıklarını anlatan muhtar Arat, cenaze üzerinden rant elde edilmemesi için hemen gidip cenazeyi aldıklarını anlattı. Taziye evine astığı Türk bayrağıyla gündeme gelen baba Arslan ve muhtar Arat'a bunun nasıl karşılandığı soruldu. Muhtar Arat, Türkiye genelinde olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, "Doğu batıda olması gereken, ailenin durması gereken yerde durdunuz, dediler. Hiçbir ana baba çocuğunun terörist olmasını istemez. Arap kökenli de olsak bölgede yaşıyoruz. Huzur barış olmasını istiyoruz. Bizim diğer çocukların ölmesini istemiyoruz. Doğuda hizmetin batıdan farkı yok. Huzur sağlanması en büyük dileğimiz, talebimiz" dedi. Muhtar, kurumsal kimlik ve parti olarak gelişleri istemedikleri yönünde açıklamaları üzerine birkaç kişinin gelip o bayrağın altında oturup taziye vereceklerini söylediklerini ancak gelmediklerini söyledi.
'MECBURİYETTEN KORUCU OLDUK'

Muhtar Arat, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün "Koruculuğu benimsemenizin sebebi ne" sorusuna, "Mecburiyetten. Batman'dan 1984'te göç edip köye yerleştik. Korucu olmamıza çevre civar köyler zorladı. Yerleşmemizi hazmedemeyip her taraftan huzursuz ettiler. Kendi huzurumuzu ve kendimizi korumak için, huzur olsun diye. Yarın hepsini bırakmaya hazırız. Geçim nedeniyle ekonomik sebepler" yanıtı verdi.
'KEŞKE ÇOCUĞUMUN CENAZESİNİ BULSAM, BİR MEZARI OLSA..'

Muhtar Arat Sezer Arslan'ın ölüm haberinden birkaç gün önce annesinin kendisine geldiğini belirterek, "Annesi keşke çocuğumun cenazesini bulsam bir mezarı olsa. Hergün bunu düşünmesem" dediğini aktardı. Annenin oğlunun dağda olmasından yana olmadığını söyleyen muhtar Arat, "Cenazeyi getirince beni görünce, 'Allah benim dualarımı kabul etti, bana gönderdi' dedi. Hiçbir ana oğlunu musalla taşında görmek istemez. Bunu ana söylemez. Çocuğunun böyle olmasını istemez. Oraya çıkan o şekilde gelir" dedi.
'BABASI KORUCU ÇOCUK NASIL TERÖRİST OLUR?'

Adalet, barış istediğini anlatan baba Arslan "Allah'ımız devletimiz, bayrağımız birdir. Başka devlet yoktur" diyerek şunları söyledi:
"Adalet istiyoruz 4 tane parti Meclis'te. Biri gelsin, yumruk vursun masaya, otursun nasıl yaparsa yapsın. Barışı getirsin, adaleti istiyoruz. Çocuğumuzun zorla kaçırıldığını herkes bilir. Babası Korucu çocuk terörist nasıl olur? Benim 2-3 çocuğum korucu, akrabalar korucu. 4-5 parti gelsin otusun bu işi yapsın. Nasıl yol, çizgi bulunsun, bu işi yapsın. Katliam iyi değil. Bizim memleket Müslüman. Çanakkale'de birlikte savaştık. Cenazeler orada yatıyor. Ha senin çocuğun ha benim çocuk. Müslüman olmasa o ayrı mesele."
Muhtar Arat en büyük tepkilerinin çocuklarını 16 yaşında kaçırıp eline silah veren PKK'ya olduğunu belirterek, "Çocuğumuzun ölümü barışa katkı sağlayacaksa acımız azalır" dedi

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Ocak 2012, 20:37   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Babası korucu olan çocuk nasıl terörist olur




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konu tekrarı olmuş. diğer linkten yorumlandırabilirsiniz arkadaşlar. bu konuyu kilitliyorum.

 

 

Etiketler
cocuk, korucu, olur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Babası Korucu Olan Çocuk Nasıl Terörist Olur N999 Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 12:53
Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur? Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:48
Temelin babası nasıl öldü ? tengri Fıkra 5 08 Mayıs 2008 18:48
Pişman olan 6 terörist teslim oldu! FrozeL Haber Arşivi 0 11 Nisan 2008 13:57
Babası eczaneci olan kızdan uzak durun.! LuisCode Genel Paylaşım 2 04 Haziran 2006 09:35