IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2012, 21:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milli kayakcının ölümüne soruşturma




Gençlik ve Spor Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Erzurum'a müfettiş gönderildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Antrenman yaptığı sırada düşerek kar tahtasına çarpıp vefat eden milli sporcu Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
Olay yerinde, savcılık ve jandarma ekipleri kar araçlarıyla Konaklı Kayak Merkezi'ndeki piste çıkartıldı. Burada yapılan incelemenin ardından savcılık ve Jandarma ekipleri, daha sonra milli kayakçının eşyalarını kayak merkezinin dinlenme tesislerindeki bölümünde inceledi.
Kazanın meydana geldiği pist kenarında kar tahtasındaki (kar perdesi) odun kırıkları ve suni kar sistemi için kullanılan direğin elektrik kutusunun üzerinin brandayla sarılı olduğu gözlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Rahmetli olan kızımızın iniş yaparken kayağının çıkması sonucu dengesi kaybederek düşmesi, düştükten sonra da sürüklenerek aşağıya doğru gitmesi sonucu bir ölüm vakası olmuştur. Konaklı bölgesi jandarma bölgesidir. Jandarma kolluk kuvvetlerimiz orada gerekli soruşturmayı, gerekli ifadeleri, gerekli adli ve hukuki boyutta olacak bütün yazışma ve görüşmeleri gerçekleştirmiştir. Daha sonra bu konuların intikal edeceği noktalar olursa intikal ettirilir yoksa ailenin de görüşü alınarak gerekli işlemler yapılır. Şu an için herhangi bir soruşturma, herhangi bir kovuşturma bunlarla ilgili en azından bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey söz konusu değildir.''
Çintimar, bazı gazetelerde çıkan kar tahtası (kar perdesi) ile ilgili haberlere ilişkin, ''Bu konuyla alakalı tabii ki bütün dağlarda kar perdesi var. Bizde de olmak zorunda ve var. Bunlar tamamen Universiade döneminde master planı çerçevesinde yapılan işler. Bunlarla ilgili de gerekli açıklamayı zannediyorum Kayak Federasyonumuz yapacaktır. Biz acılı aileye Allah'tan rahmet kayak ve bütün spor camiasına başsağlığı diliyoruz. Üzücü bir olay. Olmaması temennimiz. İnşallah bundan sonra böyle bir kazayı yaşamayız'' diye konuştu.
Bu arada, Erzurum'da bulunan Aslı Nemutlu'nun sporcu arkadaşları cenaze için İstanbul'a gitti.
BAKAN KILIÇ UZMAN EKİP GÖNDERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Erzurum'da antrenman sırasında kazan sonucu milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle bölgeye uzman bir ekip gönderdi.
Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum'daki Konaklı Kayak Tesisleri'nin uluslararası standartlara uymadığına ilişkin gazetelerde yer alan iddiaları ciddiyetle araştıracaklarını kaydetti.
Tesislerin bir yıl önce UNIVERSIADE oyunlarına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Suat Kılıç, açıklamasında ''Erzurum'daki iki tesis de bir yıl önce Uluslararası Kayak Federasyonu'nun denetiminden geçerek onay almıştı. Büyük bir gelecek vaat eden Aslı Nemutlu'nun ölümü bizi derinden sarsmıştır. Acımız büyüktür. Maalesef dünyanın her yerinde bu tür kazalar olabiliyor. Bölgeye hemen uzman bir ekip gönderdim. En küçük ihmal, kusur varsa araştırılacaktır'' ifadelerine yer verdi.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'tan bilgi aldıktan sonra uzmanlardan oluşan bir ekibi Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'ne gönderilmesi talimatını veren Bakan Kılıç'ın, Spor Genel Müdürlüğü'ndeki uzman isimlerden oluşan ekipten, kazayla ilgili ihmal iddialarını en kısa sürede açıklığa kavuşturacak bir rapor hazırlamalarını istediği bildirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Erzurum'a müfettiş gönderildi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kayakcının, milli, ölümüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Profesörün ölümüne soruşturma System Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 14:23
Milli Mücadele Döneminde Milli Egemenlik Düşüncesinin Gelişimi YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 17:22
Milli Takım ''Milli'' oluyor :) [Argo] Beck Genel Paylaşım 0 04 Şubat 2007 03:52
öLüMüNe GS aRSe Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 13 22 Aralık 2005 19:07