IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2012, 09:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
8 yaşındaki hastası için ‘Noel Baba’ olan doktora soruşturma




8 yaşındaki hastası için ‘Noel Baba’ olan doktora soruşturma
Bursa’da ameliyat ettiği, aynı zamanda hastanedeki bir hemşirenin kızı olan 8 yaşındaki hastasına moral olsun diye evine giderek Noel Baba kıyafetiyle sürpriz yapan genel cerrah ile 10 hastane personeline soruşturma açıldı
14 Ocak 2012 Cumartesi, 06:45:39


Robin Williams’ın başrolünde oynadığı ve gerçek yaşam öyküsünden yola çıkılan, idealist tıp fakültesi öğrencisinin, özellikle çocuk hastalara yönelik palyaço kılığına girmek gibi eğlendirici sürprizlerle moral vermeye çalıştığı “Patch Adams” filmini anımsatan olay, Bursa’nın Mudanya İlçesi Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi’nde yaşandı.
Hastanede görevli hemşire Aysun Kaya’nın 8 yaşındaki kızı Zeynep Sude Kaya, ‘Silver Rushel’ adı verilen hastalığı nedeniyle hastanenin genel cerrahı Operatör Doktor İlker Şahin tarafından çenesinden ameliyat edildi. Başarılı geçen ameliyat sonrasında küçük Zeynep taburcu edilip evine gönderildi. Genel Cerrah İlker Şahin, mesai arkadaşının kızı ve hastasını evinde de takip ederken, iyileşme sürecinde de hortumla beslenen küçük Zeynep’e moral verip, sürpriz yapmak için harekete geçti.
İlker Şahin, 21 Aralık’ta öğle paydosunda hastanede Noel Baba kıyafeti giydikten sonra hemşirelerle ve bazı personelle küçük Zeynep’i evinde ziyaret ederek moral verdi.

‘MUTLU ETMEK İSTEDİM’
Ancak doktor ve personelinin bu iyi niyetli ziyareti sonrası kimliği belirtilmeyen bir kişi tarafından “Doktor hastanede Noel Baba gibi dolaşıyor” diye şikâyet edilince, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü doktor ve küçük hasta Zeynep’i ziyaret eden personelle ilgili soruşturma başlattı. Küçük Zeynep’in annesi de dahil tüm personel ifade vermeye başlarken, Doktor Şahin olaya tepki gösterdi. 7 yıllık genel cerrahi uzmanı Dr. İlker Şahin, soruşturmaya anlam veremediğini, kendisinin de 5 ve 7 yaşlarında iki çocuğunun olduğunu belirterek, “Ben de bir babayım. Bir hastamı sevindirmek için yaptığımız bir şeyin soruşturma konusu olması korkunç. Söyleyecek şey bulamıyorum. Anne ve babasına ‘Ben öleceğim’ diyen bir çocuk hastamı mutlu etmek istedim. Hastanede Noel Baba kıyafeti giyerek dolaşmakla suçlanıyorum. Öğle paydosunda eve giderken hastanede bu kıyafetleri giydim. Başka nerede giyebilirdim? Bir küçük çocuğu sevindirmekte nasıl art niyet aranabilir? Sağlık için yapmamız gerekenler sadece ameliyat mı?” diye konuştu.

JET HIZIYLA AÇIKLAMA
Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Konu ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan, hasta ve hasta yakınlarından yoğun olarak gelen yazılı ve görsel şikâyetler üzerine inceleme başlatılmıştır

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8, baba’, doktora, hastası, için, olan, soruşturma, yaşındaki, ‘noel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık