IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2012, 09:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir efsaneyi daha kaybettik..




Türk futbolunun büyük kaybı... Fenerbahçe ve Milli Takım'ın efsanevi futbolcusu Lefter Küçükandonyadis (87) zatürre nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 13/01/12 20:52


VER LEFTER'E YAZSIN DEFTERE...
1947 yılından 1964'e kadar Fenerbahçe forması giydi ve 'sarı-lacivert çubuklunun' en büyük efsanelerinden biri oldu. Belki de 'Fenerbahçe' denince akla gelen ilk isim oydu. İstanbul Ligi'nde 1953-54 sezonunda gol kralı oldu. 1951-1952'de İtalya'da Fiorentina, 1952-1953'te Fransa'da Nice'te oynadı. Yurt dışına çıkan ilk Türk futbolcu unvanını oldu... Golcülüğünden ötürü, uğruna, günümüze kadar gelen bir slogan üretildi: "Ver Lefter'e yazsın deftere..." Ayrıca zor saha şartlarında gösterdiği ustalıktan ötürü Ordinaryüs lakabını aldı. 1964'te Yunanistan'da, İstanbul'dan Atina'ya giden Rumların takımı olan AEK'e transfer oldu. Burada 5 maçta oynadı.

İstanbul Ligi'nde 2, Türkiye Ligi'nde ise 3 kez şampiyonluk yaşadı. Kariyerinde toplam 832 gol attı. 16 yıllık Fenerbahçe kariyerinde ise 615 maçta 423 gol kaydetti. Türkiye'de kulübü tarafından jübilesi yapılan ilk futbolcu oldu.

MADALYA ALAN İLK FUTBOLCU
Yunanistan'ın, milli takımlarında para karşılığında oynama teklifini geri çeviren Lefter, futbol yaşamında toplam 50 kez milli formayı giydi (46 kez A, 1 kez B, 3 kez 21 yaş altı). 1954 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen Lefter turnuvada 2 de gol attı. Türk futbolunda 50. milli maç altın madalyasını alan ilk futbolcu oldu. Milli takım formasıyla attığı 21 golle en çok gol atan milli oyuncu unvanını uzun yıllar elinde tuttu, 9 kez de milli takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Fenerbahçe formasıyla 615 maç oynadı, 423 gol attı. Futbolu bıraktıktan sonra Egaleo, Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor'u çalıştırdı.

BİR DEVİR KAPANDI...
Lefter Küçükandonyadis'i, onu izleyenlerin anlatımına göre bu kadar satıra sığdırmak yetersiz kalır... Ordinaryüs'ün vefatıyla Türk futbolunda bir devir kapandı.

2004 yılında Brezilya'dan Türkiye'ye gelen bir diğer Fenerbahçe efsanesi Alex ile FB TV için buluşmuştu. O buluşmada duygusal anlar yaşanmıştı... Ama bu akşam saatlerinde Amerikan Hastanesi'nden cennete uçtu... Umarız orada Eylül 1991'den beri onu bekleyen Galatasaraylı 'can arkadaşı' Metin Oktay ile buluşmuştur.

KİM NE DEDİ?

ALİ ŞEN:
Lefter ve Fenerbahçe birbirine en yakın iki kelime... Büyük ve mütevazı bir insandı. Kendine has bir insandı. Her Fenerbahçeli'nin kalbinde büyük bir yere sahipti. Hazırlıklıydık ama çok üzüntülüyüz. Türk futbolunun başı sağolsun.

TURGAY ŞEREN
Futbol hayatımın 19 senesi birlikte geçti. Benim yanıma gelip 'Çok iyi kaleci olacaksın' demişti. Her derbide 'Bugün size yeneceğiz' deyip saçımı okşardı. Boğuluyor gibiyim; sesim de fazla çıkmıyor. Bugün ziyaretine gittim ama son bir kez olsun göremedim. Yaşadığım sürece benimle birlikte yaşayacak. Yardımseverdi, dosttu. Bu sıra herkese gelecek.

RIDVAN DİLMEN
Ne söyleyeceğimi biliyorum. Şu an hastanedeyim. Herkes çok üzgün. Türk futbolu, en büyük efsanesini kaybetti. Toprağı bol olsun. Futbolculuğuna yetişemedik ama insanlığını gördük. Daha fazla konuşamayacağım.

EMRE BELÖZOĞLU
Türk futbolunun ve Fenerbahçe camiamızın başı sağolsun. Ölüm Allah'ın emri. Hepimiz bir gün onu yaşayacağız. Son dönemde camiamız büyük sıkıntı yaşıyor. Böyle büyük isimlerin adı altında toplanıyorduk. Kelimelerin bitti yerdeyiz.

ALEX'TEN MESAJ
Bu akşam tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Lefter Küçükandonyadis için Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza sosyal paylaşım sitesindeki profilinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Lefter Küçükandonyadis'in vefat haberinin gelmesinin ardından Fenerbahçeli futbolcular ile birçok ünlü isim Twitter'dan Küçükandonyadis için taziye mesajı yayımları. Bu mesajlardan bazıları şu şekilde:

"@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]0combr Alex: Basimiz sagolsun.Huzurlu uyu LEFTER!!!! Cubuklu bize emanet..."

"@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]zinho Samet Guzel: Fenerbahcemin en buyuk efsanesi LEFTER'in vefat haberini oteki buyuk efsanesi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]0combr den almanin karmasikligi icindeyim..."

"@_gokhangonul Gökhan Gönül: Basımız sagolsun, mekanın cennet olsun. Seni hiçbir zaman unutmayacağız..."

"@mabirand32gun Mehmet Ali Birand: Lefter benim gibi GS'lıların da efsanesiydi. Attığı gollere kızılmazdı. O bizim de kalbimizdeydi."

"@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]keceli Metin Keçeli: Başta FENERBAHÇE camiası olmak üzere bütün futbol ailesine başsağlığı dilerim."

"@1VolkanDEMIREL Volkan Demirel: Başımız Sağ olsun...! Fenerbahçe'nin ve Türk Futbolunun Büyük Efsanesi Lefter Küçükandonyadis Vefat Etti.. Mekanı Cennet Olsun.."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bir, daha, efsaneyi, kaybettik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Birini daha kaybettik. ~ Sametold Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 02 Aralık 2010 16:26
Projeleri Daha Hızlı, Daha Ekonomik Ve Çevreye Daha Az Etki Yaratacak Şekilde Tasarla Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Ekim 2010 18:09
Kaybettik...!!! PeRiLiCe Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 5 28 Eylül 2007 01:03
Bir Abi'yi daha kaybettik AnsweR Komik Loglar 20 24 Haziran 2006 21:50