IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 12:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maliki'den Türkiye'ye tehdit




Irak Başbakanı Nuri el-Maliki: Türkiye bölgeye iç savaş getirecek bir rol oynuyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Irak Başbakanı Nuri el-Maliki "Türkiye bölgeye felaket ve iç savaş getirebilecek bir rol oynuyor. Ancak bunun sonucunda zararlı çıkan Türkiye olur" dedi
"ZARARLI ÇIKAN TÜRKİYE OLUR"

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde ülke siyaseti hakkında yaptığı yorumlar üzerine sert konuştu. El-Hurra televizyonuna röportaj veren Maliki, "Türkiye'nin Irak'a bu şekilde müdahale edeceğini beklemezdik. Son dönemde açıklamalar aracılığıyla süpriz müdahalelerde bulunduklarını fark ettik. Bu son açıklamalar Irak'ın iç işlerine müdahaledir ve buna kesinlikle izin vermeyiz. Eğer bizim yargı otoritemiz hakkında konuşuyorlarsa biz de onlarınki hakkında konuşabiliriz ve bizim tartışmalarımız hakkında konuşuyorlarsa biz de onlarınkiler hakkında konuşabiliriz. Türkiye bölgeye felaket ve iç savaş getirebilecek bir rol oynuyor. Ancak bunun sonucunda zararlı çıkan Türkiye olur, çünkü birçok mezhep ve farklı kökenli etnik gruplar barındırıyor" dedi.
Amerikan askerlerinin ülkeden ayrılmasının ardından Irak'ta Şii-Sünni gerilimi yönetime sıçradı. Şii vekiller kendilerine yapılan saldırılardan Sünnileri sorumlu tutuyor. Sünni vekiller ise Şii Başbakan Maliki'nin kendilerini siyasetten silmeye çalıştığını savunuyorlar. Son olarak Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi hakkında Şiilere yapılan saldırılarda rolü olduğu şüphesi ile tutuklama emri çıkarılması gerilimi son raddeye taşıdı.

NUCEYFİ'YLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan ise tansiyonun yüksek olduğu dönemde birçok Iraklı Sünni politikacı ile görüşerek Bağdat'a mesajlar yolladı. Ankara'da perşembe günü Irak'ın Sünni Meclis Başkanı Nuceyfi'yle bir araya gelen Erdoğan, Irak'taki Sünni-Şii gerilimine ilişkin kaygılarını iletmiş ve "süreci yakından izliyoruz" demişti.
"VEBALİN ALTINDA KALIRSINIZ"

Erdoğan, Bağdat hükümetine "mezhep savaşı çıkaranlar ve bunu engellemeyenler bu vebalin altından kalkamazlar" demişti. Erdoğan daha Sünni Irakiye grubunun lideri İyad Allavi ile telefonda görüşerek "Irak'ta demokrasi karşıtı ve mezhepçi yaklaşımların ülkeyi kaosa sürüklemesinden endişe duyduğunu" belirtmişti. Pazartesi de Irak siyaseti hakkında konuşan Erdoğan, "Irak'ta da şu anda mezhebi bir anlayış ortaya çıkarılmaya başlandı; bu ne yazık ki Irak'ı adeta bir kan gölüne döndürmüş vaziyette. Irak'ta sağlıklı bir yönetimden bahsetmek mümkün değil" demişti. Başbakan, Haşimi'yi de şahsen tanıdığını söyleyerek "böyle bir yaklaşım içerisinde olunması hiç mümkün değil" diye konuşmuştu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
malikiden, tehdit, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran'dan Türkiye'ye Şok Tehdit Kacak Haber Arşivi 0 26 Kasım 2011 17:07