IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2012, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektrik kesintisi tekrar yaşanabilir




Enerji Bakanlığı yetkilileri, 6 ili etkileyen elektrik kesintisinin tekrarlanmama garantisi olmadığını dile getirdiler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Enerji Bakanlığı önceki gün İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'yi etkileyen elektrik kesintisinin tekrarlanmama garantisi olmadığını açıkladı.
Bakanlık yetkilileri arızanın kötü hava koşullarından kaynaklandığını ileri sürerek dünyada da böyle büyük kesintilerin yaşandığını öne sürdü. ABD'de 2003 yılında yaşanan büyük kesintiyi hatırlatan bakanlık yetkilileri bugün bir değerlendirme toplantısı yapılacağını dile getirdi.
380 BİN VOLTLUK SİSTEMDEKİ ARIZA 6 İLİ BİRDEN VURDU

Radikal'in haberine göre, elektrik kesintisi Bursa Tepeören'deki trafonun kötü hava koşullarından etkilenmesi ile başladı. Trafodaki bazı teçhizatların hava koşullarından etkilenmesi üzerine sıkıntının başladığı, bu durumun İstanbul'un Anadolu yakasına verilen elektriği olumsuz etkilediği belirtildi. Anadolu tarafında elektrik sıkıntısı baş gösterince bu sefer Avrupa yakasına elektrik veren Ambarlı, Hamitabat ve Unimar santrallarına yüklenme oldu. Ayrıca doğalgazda da sıkıntı olunca bu santrallara gaz verilemedi. Üniteler devreye giremedi. 380 bin voltluk sistemdeki arıza domino etkisiyle 6 ili birden vurdu.

'OLMAMASI GEREKEN BİR ŞEYDİ AMA..'

Yetkililer, Bursa'daki trafonun hava koşullarından etkilendiğini belirterek, "Olmaması gereken bir şeydi ama kötü hava koşulları bazı parçacıkları etkiledi. Çok kötü hava koşullarında her zaman olabilecek bir şey. Yapılması gereken; bakımları daha düzenli yapmak" dediler. Kocaeli ve İstanbul'da elektriklerin kesilmesiyle birlikte birçok fabrikada da üretim sıkıntısı yaşandı. Yetkililer elektrik kesintisiyle birlikte sanayicinin uğradığı kayba ilişkin maliyet hesabı yapıldığını söylediler.
'YETERLİ BAKIM-ONARIM YAPILMIYOR'

İstanbul Elektrik Mühendisliği Odası Başkanı Erhan Karaçay yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tüm santrallar ürettiği enerjiyi enerji nakil hatlarıyla dağıtım merkezlerine iletir. Arıza santrallarda değil iletim hattındaydı. Bursa Ovacık Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı'nda bir arıza yoktu. Ürettiği enerjiyi yolladığı Adapazarı iletim hattındaki trafonun patlamasıyla arıza oldu. Bundan dolayı doğazgaz çevrim santralları da devre dışı kaldı. TEİAŞ'ta, k----- yeterli teknik eleman istihdam edilmemekte. Yeterli bakım-onarım yapılmamaktadır."
ABD DE 36 SAAT KARANLIKTA KALDI

Kuzey Amerika ve Kanada'da elektrik şebekelerini birbirine bağlayan enterkonnekte sistemin aksaması nedeniyle New York ve Ohio eyaletlerinde nükleer elektrik santralleri durdu, New York ve diğer büyük kentlerde elektrikler 36 saat boyunca kesildi. 60 milyon kişiyi etkileyen kesintinin 30 milyar dolarlık maliyeti olmuştu. Ayrıca iki yıl önce Kaliforniya'da da benzer bir elektrik kesintisi yaşanmıştı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
elektrik, kesintisi, tekrar, yaşanabilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul’da elektrik kesintisi KarakıZ Haber Arşivi 0 21 Ekim 2011 19:32
Bursa'da elektrik kesintisi Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:25
İstanbul'da elektrik kesintisi Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:38