IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2012, 13:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirtaş : PKK Operasyonlarla Daha Da Güçlendi




Selahattin Demirtaş; PKK ve KCK bu süreçten güçlenerek çıkmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PKK ve KCK'nın süreçten güçlenerek çıktığını söyleyen Demirtaş, "Tasfiye sürerse karşılarında PKK olacak, BDP olmayacak" dedi.

"KİMSE ILIMLI BİR DİL BEKLEMESİN"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, operasyonların PKK ve KCK'yı daha da güçlendirdiğini savunarak, "Biz siyaseti güçlü tutmaya çalışıyoruz. PKK ve KCK bu süreçten güçlenerek çıkmıştır ama BDP'ye zarar verdiler" dedi.

TBMM'deki makamında dün gazetecilerle ile sohbet eden Demirtaş, AKP'ylei ile gerilen havayı, "Böyle bir ortamda bizim AKP'ye karşı ılımlı bir dil kullanmamızı kimse beklememeli." diye yorumladı.

"AK PARTİ KÜRTLERLE ÇATIŞMAYI GÖZE ALAMADI"

Demirtaş açılım dönemi anımsatılınca da, "AKP o dönemde güçlü değildi, devlet değildi, sadece hükümetti. Bu nedenle Kürtlerle çatışmayı ve PKK ile savaşmayı göze alamıyordu. Kürt açılımı adı altında zaman kazanmaya çalışıyordu. Artık kendisi devlet oldu" dedi.

Demirtaş, şöyle konuştu: "8 Mart ve Nevroza hazırlanıyoruz. Sekiz ilde bölge toplantısı vardı. Fatma Kurtulan yürütüyordu bu çalışmaları. Engellemek için Fatma hanımı tutukladılar. Onların çökertmeye çalıştığı bütün yapıyı dik tutmaya çalışıyoruz. Başka mecralara kaymasın diye bu kahrı çekiyoruz. Çünkü partiyi ayakta tutmazsak insanlar başka yerlere kayacak. Eğer siyaset kapalıysa dağa gidecekler. Milletvekillerine varıncaya dek tümüyle tasfiye ederlerse artık karşılarında PKK olacak BDP olmayacak."

Operasyonlara parti tabanından gelen tepkilerin 'parlamentodan çekilerek partiyi kapatma' teklifine kadar uzandığını belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kopuş var. Mesela 'barış' sözcüğüne çok tepkililer. Bize 'ne barışı ne kardeşliği' diye bağıranlar oldu. Biz siyaseti güçlü tutmaya çalışıyoruz. Onlar da bunu bozmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar PKK ve KCK'ya zarar verebilmiş değiller. PKK ve KCK bu süreçten güçlenerek çıkmıştır ama BDP'ye zarar verdiler." Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sürmesi isteyen Demirtaş, "'Askeri operaslonlarla PKK'yı bitireceğim' derlerse, yaz ve bahar ayları büyük çatışmalara gebedir" dedi.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
demirtaş, güçlendi, operasyonlarla, pkk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demirtaş: 5 Milletvekilimizi Daha Tutuklayacaklar Kacak Haber Arşivi 1 26 Kasım 2011 17:12
Asus Eee Box güçlendi Kralice Bilgisayar Donanımı 0 10 Aralık 2008 14:14