IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2012, 21:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dink davası hakiminden Arınç'a yanıt




Dink Davası Mahkeme Heyeti Başkanı Rüstem Eryılmaz, Bülent Arınç'ın eleştisine yanıt verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dink Davası'nın hakimi Rüstem Eryılmaz, Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin sorularını yanıtladı. Davanın sonucunun kendisini de vicdanen tatmin etmediğini söyleyen ve sanıkların örgüt suçlamasından ceza almamasının örgüt olmadığı anlamına gelmeyeceğini belirten Eryılmaz'a en sert tepki Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, hakim Eryılmaz'a açıklamalarından dolayı tepki göstererek "Bir hakime yakışmadı" demişti.
"CİNAYETİN ARKASI AYDINLATILMADI"

Hakim Eryılmaz, hem kendi açıklamalarına açıklık getirirken hem de Bülent Arınç'ın açıklamalarına yanıt verdi. Eryılmaz, Dink cinayetinin arkasının yeterince aydınlatılamadığını söyledi.
"Vicdanen tatmin olmadım" açıklamasını gazetecinin sorusu üzerine verilmiş bir cevap olarak nitelendiren Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii bu biraz da gazetecinin sorusu üzerine verilmiş bir cevap. Yeterli delil bulunamaması sebebiyle bu tip bir cevapta bulundum. Tatmin etmedi derken, arkası yeterince aydınlatılamadı demek istedim."

"ÖRGÜT VARLIĞINA DAİR DELİL YOK"

Dink cinayetinin, kamuoyunda da dile getirildiği gibi birkaç gencin işleyebileceği bir cinayet olmadığını söyleyen Rüstem Eryılmaz, "Kamuoyununda da dediği gibi birkaç gencin işleyebileceği cinayet değil. Örgütün varlığına dair de delil yok" dedi.
Eryılmaz, Bülent Arınç'ın kendisine yönelik sözleri için, "Yargılama süreci henüz bitmedi, Sayın Arınç'ın kendi görüşleri o. Biz dosyadaki delil durumuna göre kararımızı verdik. Bizim verdiğimi karar delil durumuna göre" dedi.
Hakim Eryılmaz, Dink ailesiyle ilgili olarak da "Aile tabii üzüntülü, en önemli yakınları cinayete kurban gitti. Onların üzüntülerini paylaşmaktan başka yapabileceğimiz yok" dedi.
BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hrant Dink davasında 'Suikast örgütlü değildi' kararını veren mahkemenin başkanı Rüstem Eryılmaz'ın "Vicdanen ben de tatmın olmadım" sözlerinin bir hakime yakışmadığını şu ifadelere yer vermişti: "Bir mahkeme başkanı tarafından kullanılacak söz değildir. Hakimler delil durumu ve vicdanlarına göre karar verirler. Ben vicdanen tatmin olmadığımı söylemiştim. Bu olayla ilgili dava açıldı, hükümetin görevi yargıyla, kollu güçleriyle işbirliği yaparak zanlıları yargıya çıkarmaktır. Hrant Dink öldürülmesi konusunda kara örtü örtülmemiştir. Failleri yakalanıp yargı önüne çıkarılmıştır. Geçmişte olayların üstü kapalı kalırdı. Bizim işimiz yargı önüne götürmekte sınırlıdır. Ceza konusuna mahkeme karar verir. Bu cinayet feci ve iğrenç bir olaydır. Onu azmettirenlerin varlığını kabul etmek, hepsini birden yargılamak gerekirdi. Cinayetin ardından gittiğim Hrant Dink'in evinin bir Anadolu evinden farksız olduğunu gördüm. O evde Anadolu'yu kokladım. Eşi Rakel Dink'in hepimizin yüreklerini dağlayan bir konuşması oldu"

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arınça, davası, dink, hakiminden, yanıt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arınç Dink davası kararına tepkili PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 14:38
Adalet Bakanı'ndan Arınç'a şok yanıt Lucifer Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2010 20:06