IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2012, 21:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Musa Anter'in oğlu 43 yıl sonra Türkiye'de




Özel izinle İstanbul'a gelen Anter'in oğlu: 43 yıl sonra Bağdat Caddesi'nde simit yedim..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1969'da Türkiye'den ayrılan 1972'de ise vatandaşlıktan çıkarılan Musa Anter'in oğlu Anter Anter, özel izinle İstanbul'a geldi: "Suadiye'ye giderken arabayı durdurdum, aşağı inip ağladım. Burası büyüdüğüm sokaklardı..."
43 YIL SONRA TÜRKİYE'DE

Sibel Hürtaş'ın haberine göre, kürt siyasetçi yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, 1969 yılında Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı, 1972 yılında ise vatandaşlıktan çıkarıldı. Musa Antercinayetinden bir yıl önce 1992 yılında da ülkeye girişi yasaklandı. Tam 43 yıl sürgünde yaşayan Anter, ne babasının cenazesine katılabildi, ne kardeşlerinin büyüdüğünü gördü. 6 Aralık'ta başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Babamın mezarına gidip bir Fatiha okumama izin verin, 67 yaşıma geldim, babamın mezarını görmedim" diye mektup yazdı.
Beklenen izin çıktı, Erdoğan'ın talimatıyla Anter'in Türkiye'ye gelmesine izin verildi. Anter Anter, önceki gün yaşadığı İsveç'ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Akşam saatlerinde arkadaşı Adnan Yüce'nin karşıladığı Anter Anter, duygularını HABERTÜRK'e anlattı.

Havaalanında polislerin yanına doğru yaklaştığını belirten Anter, "Önce suratsız adamlar gelip üzerime çökecekler, kaba saba konuşacaklar sandım. Ama yanıma gelip, 'Hoşgeldiniz' dediler. Çok şaşırdım. Türkiye'de bu kadar çok şeyin değiştiğine rüyamda görsem inanmazdım" dedi.
'BURASI BÜYÜDÜĞÜM SOKAKLAR'

Polislerin kendisine nazik davrandığını ve izin kağıdına baktıklarını söyleyen Anter, daha sonra arkadaşlarıyla beraber doğduğu Suadiye'ye gittiğini söyledi: "Suadiye'ye giderken arabayı durdurdum. Aşağı indim. Ağladım. Burası benim büyüdüğüm sokaklardı. Çok değişmiş. Çok özlemişim. Sabah kahvaltı ettik, Bağdat Caddesi'ne gittim, özlemişim simit yedim..."
BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR EDERİM

Türkiye'yi çok özlediğini belirten Anter Anter, "43 senelik bir özlem var. Duygularımı anlatmak çok zor. Başbakan'a çok teşekkür ediyorum, bana bu yolu açtığı için" dedi. Dayısının oğlu olan Cüneyd Zapsu ile görüşeceğini belirten Anter, "Bana bu izni verdiği için Başbakan'la da görüşmek, ona teşekkür etmek isterim" diyor. Anter Anter'in izni sadece 30 gün. Ama o çok özlediği Türkiye'ye 30 günde doyamayacağını söylüyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
43, anterin, musa, oğlu, sonra, türkiyede, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'ye güneşten sonra kar sürprizi Ruj Haber Arşivi 0 08 Kasım 2011 20:12
Musa Aytun'la evlendikten sonra hamile kalan Seren Serengil, eşine boşanma davası aça MoSFeT Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2010 16:36