IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2007, 13:53   #1
Alovepoem
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kusurlu doktor, taksirle öldürmekten yargılansın




Danıştay 1. Dairesi, tıbbi kurallara aykırı olarak teşhis ve tedavide gerekli özeni göstermeyerek hastanın ölmesine neden olduğu bilirkişi raporuyla ortaya konulan doktorların, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmalarını istedi.

REFLÜ
rahatsızlığından dolayı "laparoskopik nissen" operasyonu geçiren, ağrıları nedeniyle Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi bölümüne başvuran bir hastayı, bölüm doktorları H.F.B., R.S.E. ve A.G.A. taburcu etti. Ağrıları artan hasta tekrar aynı hastaneye başvurdu ama filmleri çekildikten sonra herhangi bir sorunu olmadığı belirtilerek yeniden taburcu edildi.

Ertesi gün, nefes almakta güçlük çekmeye başlayan hasta yeniden hastaneye geldi. Yapılan kontrollerde hastanın akciğerinde su toplandığı, mide borusu yırtıldığı için midesinde enfeksiyon oluştuğu belirlendi. Derhal ameliyata alınan hasta 14 gün sonra hayatını kaybetti.

Bunun üzerine, hasta yakınları, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikáyette bulundu. Başsavcılık, 2547 sayılı yasa gereği, şikáyet edilen doktorlarla ilgili dosyayı Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdi. Rektörlük, taksir derecesinde bir ihmalin bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma açılmamasını önerdi. Ancak, bilirkişi raporunda, ddoktorlar hakkında kamu davasının açılmasını gerektirecek yeterli kanıtın dosyada yer aldığı belirtildi.

Danıştay, bilirkişi raporlarına atıfta bulunarak, rektörlüğün oluşturduğu Yetki Kurulu’nun verdiği men-i muhakeme kararının bozulmasına, şüpheli doktorların lüzum-u muhakemelerine ve eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu’nun 85. maddesi gereğince yargılanmalarına karar verdi. Daire, hastanın ölümüne taksirle neden olduklarına karar verilen doktorlarla ilgili dosyayı Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. TCK’da yer alan maddeye göre, "Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi" 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.

 

 

Etiketler
doktor, kusurlu, oldurmekten, taksirle, yargilansin, yargılansın, öldürmekten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doktor doktor gezdi, gerçeği öğrenince şoke oldu NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 2 20 Ocak 2022 02:27
El yapımı alkol yaparak satan şahıs "taksirle yaralama"dan tutuklandı CyBeR Güncel ve Son Dakika Haberler 1 14 Aralık 2021 13:03
96 yaşındaki eski Nazi sekreteri 11 bin kişiyi öldürmekten yargılanıyor CyBeR Dünyadan Haberler 1 20 Ekim 2021 18:53
Doktor doktor gezen Alman vatandaşı şifayı Türkiye'de buldu CORDON BLEU Sağlık Haberleri 3 25 Aralık 2019 08:02
8 aylık kızını öldürmekten hakim önüne çıkacak Lucifer Haber Arşivi 0 26 Mayıs 2015 14:58