IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2012, 14:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taliban Pakistanlı askerleri infaz etti




Kaçırdıkları 15 Pakistanlı askeri sıraya dizen Taliban militanları askerleri infaz etti



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Taliban'ın pakistan kolu, ordunun kendilerini hedef alan askeri operasyonlarının intikamını almak için geçen ay kaçırdığı 15 Pakistanlı askeri kurşuna dizdi. Militan örgüt, askerlerin kurşuna dizildiği görüntüleri yayımlayarak pakistan ordusuna meydan okudu.
Taliban, 23 Aralık'ta Pakistan'ın en düzensiz ve şiddetin kol gezdiği aşiret bölgelerinde 15 askeri kaçırmıştı. Dün ortaya çıkan görüntülerde, kaçırılan askerlerin kurşuna dizildiği ortaya çıkarken, taliban dağlık bölgelerdeki karargahlarına operasyonlar düzenleyen pakistan ordusuna meydan okudu.
Görüntülerde konuşan bir taliban militanı, "Hiber bölgesinde 12 silah arkadaşımız acımasızca şehit edildi... Dindar kadınlarımız da hedef alındı. Silah arkadaşlarımızın intikamını almak için, bu adamları öldüreceğiz. pakistan hükümetini uyarıyoruz. Eğer bize yönelik operasyonlar sona ermezse, hepinizin kaderi böyle olacak" dedi.


ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON SÖZLER

Kurşuna dizilen askerlerden bir tanesi, öldürülmeden önce Pakistan'ın kuzeybatısındaki Tank bölgesinde nasıl baskına uğradıklarını ve esir düştüklerini anlattı.
Asker, "Bize roketlerle saldırdılar, bir nöbetçiyi öldürdüler. Bir tanesi de kaçtı. taliban militanları karakola girerek bizi tutsak etti ve silahlarımıza el koydu" dedi.
Görüntülerde askerler sessizce otururken, taliban militanları, "Kanımızı yerde bırakmamak için tüm sınırları aşacağız" diye bağırıyor.
KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Taliban militanları sloganlar attıktan sonra sırayla ayakta yan yana dizilen askerlerin arkasına geçerek ateş ediyor. Askerler teker teker yere yığılırken en son asker ölünceye kadar infaz devam ediyor.
Taliban ve Pakistan ordusu arasındaki yakın dönemde barış görüşmeleri yapılmış ancak görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı. 2007 yılında El kaide ve Taliban ile ittifak halinde kurulan ve Pakistan'ın aşiret bölgelerinde faaliyet gösteren TTP örgütü, internette yayımlanan infaz görüntüleriyle 600 bin personele sahip Pakistan ordusuna açıkça meydan okudu.
TTP, 2009 yılında başkent İslamabad'da yaşanan bombalı saldırılar dahil son yıllardaki birçok terörist eylemden sorumlu tutuluyor.
Aşiret bölgelerinde operasyonlar düzenleyen askeri birliklerin komutanlarından Majeed Marvat, "ortaya çıkan -----ya rağmen morallerini yüksek tutacaklarını" söyledi. Marvat, "Askerlerimiz kendilerini ülkeleri için feda etmeyi kabullendikleri için orduya katıldılar. Şehit olan askerlerimizin ailelerine her türlü yardımı yapacağız" dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerleri, etti, infaz, pakistanlı, taliban


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011 Dünyanın En Yakışıklı Erkeği Seçildi. (Pakistanlı - İmran Abbas) Sevda Ah Erkekler 0 01 Ekim 2011 05:48
Taliban Svat'ta süresiz ateşkes ilan etti Cemalizim Haber Arşivi 0 24 Şubat 2009 18:11
Kadınları infaz etti Angel Haber Arşivi 1 13 Temmuz 2008 17:34
Pakistanlı 10 Asker Çatışmada Öldü Kralice Haber Arşivi 0 11 Haziran 2008 09:30