IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2012, 16:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babamın yüzünün nakledildiği hastayı ilk ben göreceğim




Leyla Kahveci:'Nakledilen ellerini öpeceğim, yüzünü öpeceğim!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra kolları, bacağı ve yüzü iki hastaya nakledilen Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci, babasına ait kol ve yüzün nakledildiği hastaları ilk kendisinin ziyaret edeceğini söyledi.
Kahveci, eşi ile birlikte geldiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Leyla Kahveci, ehliyet almak için yaptığı başvuruda organlarının bağışlanması yönünde bir talebi olan babasının, bu isteğini yerine getirdiklerini söyledi.
Kahveci, bu organların toprakta işe yaramayacağını ifade ederek, "Başka birinin vücudunda babamın ellerini öpebileceğimi düşündüm. Babamın yüzünü göreceğim, çok farklı bir duygu" dedi.

İLK ZİYARETÇİSİ BEN OLACAĞIM

Leyla Kahveci, babasının çok çalışkan bir insan olduğunu, çalışmaktan nasır tutan ellerine sık sık kına yaktığını anlatarak, "Gazetedeki fotoğrafları gördüm, babamın yüzüne benziyor. Şu kritik dönemler geçsin, ilk ziyaretçileri ben olacağım, nakledilen elleri öpeceğim, yüzünü öpeceğim. Kimse babam gibi olamaz ama biz o kişilerde babamı göreceğiz" dedi.
PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Röportaj sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Leyla Kahveci, babasının kimse tarafından sevilmediğini düşündüğünü, bu nedenle psikolojik sıkıntıları olduğunu ifade ederek, psikolojisi bozulduğu için böyle birşey yaptığını düşündüğünü kaydetti.
Babası hastanede tedavi görürken bazı kişilerin, "Ölsün, kimseye hayrı dokunmadı" dediğini de anlatan Leyla Kahveci, "Belki bugüne kadar kimseye hayrı dokunmadı ama şimdi artık hayrı dokundu. Bu davranışın herkese de örnek olmasını temenni ediyorum. Herkes herkesin yüzünü güldürebilir" diye konuştu.
Babasının ünlü olmayı istediğini de belirten Kahveci, "Babam hep 'Ben meşhur olacağım' derdi, 'Ben Ahmet Kaya'yım' derdi. Keşke böyle meşhur olmasaydı. Ama biz yine Ahmet Kaya'nın kızları olarak dimdik ayakta duracağız" dedi.
Ahmet Kaya'nın damadı Gökay Kahveci de insanların yüzünü güldürmek istediklerini, bu doğrultuda karar verdiklerini söyledi. Organları bağışlamadan önce Müftülük'ten araştırma yaptıklarını belirten Kahveci, "Allah katında o kadar güzel birşey yaptık ki" diye konuştu.
Gökay Kahveci, kayınpederini bacak ve kollarının yerine takılan protezler ve yüzünde maskeyle defnettiklerini belirtti.
"ALLAH RAZI OLSUN" DEMELERİ YETERLİ

Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın yakınları ile kolları, bacağı ve yüzünün nakledildiği iki hastanın yakınları buluştu.
Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci, damadı Gökhay Kahveci ile yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ağabeyi, iki kol ve bacağın nakledildiği Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır, ameliyattan sonra ilk kez biraraya geldi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Organ Nakli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nilgün Keçecioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, genellikle hastalar sağlığına kavuştuktan sonra hastaları buluşturduklarını ancak Ahmet Kaya'nın yakınlarının hastaneyi ziyaret
etmesinden sonra yakınları biraraya getirdiklerini söyledi.
Kaya'nın yakınlarının büyük sorumluluğu yerine getirerek, bağışta bulunduklarını ifade eden Keçecioğlu, hastaların yoğun bakımda olduğunu, onlar da sağlığına kavuştuktan sonra aileleri yeniden buluşturacaklarını belirtti.
Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci, bacağın vücut tarafından
reddedilmesini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Kahveci, "Keşke bacağı da olsaydı, bizim için sadece 'Allah razı olsun' demeleri yeterli" dedi.
Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır, Leyla kahveci ve ailesine teşekkür etti. Başsağlığında bulunan Kavdır, "Artık Leyla da bizim kızımız, ileri ki günlerde görüşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar'ın ağabeyi Mustafa Acar, Ahmet Kaya'nın kaybından üzüntü duyduklarını belirterek, nakli kabul ettikleri aile üyelerine teşekkür etti.
Aileler, kameralar önünde birbirlerine sarıldı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
babamın, ben, göreceğim, hastayı, ilk, nakledildiği, yüzünün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık