IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2012, 21:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransız Bakan: Türkiye'nin bize ihtiyacı var




Fransız Dışişleri Bakanı, 'Bizim Türkiye'ye, Türkiye'nin de bize ihtiyacı var' dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fransa Senatosu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. İktidar partisinin hazırladığı ve Senato Anayasa Komisyonu'nun dahi karşı çıktığı tasarı Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye sunuldu. Sarkozy'nin tasarıyı 15 gün içinde onaylaması beklenirken, Fransa Dışişleri Bakanı'ndan bugün ilginç bir açıklama geldi.
'TÜRKİYE'Yİ SOĞUK KANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM'

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Senato'da kabul edilen yasayla ilgili olarakAnkara'dan gelen sert tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi soğukkanlı olmaya davet ettiğini" söyledi.
Juppe, yasaya sıcak bakmadığını daha önce açık bir şekilde dile getirmiş, ancak Sarkozy'nin ısrarı üzerine sessiz kalmayı tercih etmişti.

"Canal plus" televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Juppe, "Türk dostlarımı soğukkanlı olmaya davet ediyorum ve bu büyük ülkeye, ekonomik ve siyasi bu büyük güce elimi uzatıyorum" ifadesini kullandı.
"BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR"

Juppe, Türkiye ve Fransa'nın iyi ilişkilere ihtiyacı olduğunu belirterek, Ankara ile yapıcı ilişkilerin tekrar oluşturulacağı inancında olduğunu belirtti.
Fransız bakan, "Ben elimi uzatıyorum. Umut ederim ki bir gün karşılığı gelir. İtidal çağrısı yapıyorum. Türkiye'de bir çok Fransız şirketi var. Bizim Türkiye ile önemli ticari ve ekonomik ilişkilerimiz var. Bizim Türkiye'ye, Türkiye'nin bize ihtiyacı var. Ben gerçekçiliğin, duyguların üstesinden geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
Kendisinin dışişleri bakanı sıfatıyla bu tür bir yasayı uygun bulmadığını hatırlatan Juppe, bu konuda daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.
OYLAMADAN ÖNCE DE İTİDAL ÇAĞRISI YAPMIŞLARDI

Fransız Dışişleri, tartışmalı tasarının Senato'da ele alınmasına saatler kala da Türkiye'ye "itidal" çağrısında bulunmuştu.
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'yi sakin olmaya davet ediyoruz. Türkiye bizim için önemli bir ortak ve müttefik. Türkiye ile ikili ve bölgesel konularda ve bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz denilmişti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakan, bize, fransız, ihtiyacı, türkiyenin, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık