IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2012, 21:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan'ın özel izniyle 21 yıl sonra babasının mezarında




Erdoğan'a mektup yazarak babasının mezarına gidip Fatiha okumak istediğini söyleyen Anter Anter, isteğini gerçekleştirdi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diyarbakır'da 20 Eylül 1992 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Kürt yazar Musa Anter'in yurt dışında bulunan ve 1991 yılından beri Türkiye'ye girişi yasaklanan oğlu Anter Anter, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği bir aylık özel izinle Türkiye'ye gelerek babasının Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'nde bulunan mezarı başında gözyaşları arasında dua etti. Anter Anter, "Şu anki mutluluğumu tarif edemiyorum. Babamın yanında olmak büyük mutluluk. Artık beni buradan kimse götüremez. Başbakan, bugünkü konuşmasında benden ve babamdan söz etmiş. Artık buradan ayrılmak istemiyorum" dedi.
BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Yurt dışına 1969 yılında çıkan ve 1991 yılında Türkiye'ye girişi yasaklanan öldürülen Kürt Yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Babamın mezarında bir Fatiha okumak istiyorum" yazılı mektup gönderdi. Anter, Başbakan Erdoğan'ın 30 günlük özel izniyle geçen hafta Türkiye'ye geldi. Dün Batman'a kardeşi Dicle Anter'in yanına giden Anter Anter, bugün kardeşiyle birlikte babasının mezarının bulunduğu Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'ne geldi.


BİZ 68 KUŞAĞIYIZ

Belde sakinleri tarafından karşılanan Anter kardeşler, babalarının mezarı başına giderek gözyaşları arasında dua etti. Babasının mezarı başında Anter Anter, çok mutlu olduğunu ve duygularını tarif edemediğini belirterek, şöyle dedi: "Babamın yanında olmak büyük bir mutluluk. Çok güzel bir duygu. Artık beni buradan kimse götüremez. 1 aylık için gelmiştim. Şimdi yoldayken telefon geldi. Başbakan bugünkü konuşmasında benden ve babamdan söz etmiş. Sanırım artık bir aylık izin olayı diye bir şey kalmaz, hep burada kalırım. Vatandaşlıktan neden çıkarıldığımı bilmiyorum. Kürtçülüğümüzden, Kürt olmamızdan Musa Anter'in oğlu olmamdan dolayı olmuş olabilir. Hiç taviz vermedik. O zamanki hükümet ve cuntaya rağmen taviz vermedik. Bundan dolayı vatandaşlıktan çıkarılmış olabiliriz. Adam öldürmedim, kaçakçılık yapmadım. Kimse ile kötü olmadık. Biz 68 kuşağıyız. Herhalde ne olduğunu halk anlar."
BABAMIN KATİLLERİ...

Anter Anter, 1987 ile 1991 yılları arasında babasıyla görüştüğünü anlatırken, "Babam köyde kalıyordu. Ona İstanbul'da yer aldım. Öldürüldüğü güne kadar orada kaldı. Öldürülmeden önce de tehdit ediliyordu. Kapısına kadar gelip tehdit ediyorlardı. Bana, 'Buradan gideceğim' dedi tehditlerden sonra. Ben, 'Gitme, İstanbul'da seni vuramazlar' dedim. Bana Ankara'da partiye gideceğini söyledi. Ben de, 'Git ama telefon aç' dedim. Son konuşmamız bu oldu.
Babamın katilleri Süleyman Demirel, Tansu Çiller, mehmet ağar ve Ünal Erkan ile JİTEM'dir. Onlar eninde sonunda yargılanacaklar. Tetikçi babamı vurmuş, tetikçi benim için mühim değil. O baştakiler benim için önemli. İnşallah burda kalırsam, onlarla görüşüp dava açacağım. Bazı şeylerin değişmesi lazım, bu kanın durması lazım diye konuştu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
izniyle, mezarında, sonra, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbrahim Erkal'dan Başbakan'a Özel Şiir. Sevda Haber Arşivi 0 20 Haziran 2011 12:03
Akif'in torunu babasının mezarını 52 yıl sonra buldu Feronia Haber Arşivi 0 25 Aralık 2009 11:46