IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2012, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li Vekiller Anayasa Komisyonu'nu Bastı




CHP'li yaklaşık 50 milletvekili, Meclis Anayasa Komisyonu'nu bastı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP'li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi'nin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nu bastı.

TBMM Anayasa Komisyonu, Başkan Burhan Kuzu'nun başkanlığında toplandı. Toplantı salonuna CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile komisyon üyesi olmayan yaklaşık 50 kadar CHP'li milletvekili geldi. Komisyon toplantı salonuna girmeden önce teklifi bu haliyle geçirtmeyeceklerini, ne gerekirse yapacaklarını söyleyen İnce, "Sayın Canikli'ye 'grup başkanvekilleri olarak bir araya gelip konuşalım' önerisinde bulundum. Hızlı yasama yapmak, doğru yasama yapmak değildir. Sizin amacınız da aksayan yönleri düzeltmek değil de muhalefetin sesini kesmek. Bu faşizmdir, buna direneceğiz. İçtüzük değişikliğini bu şekliyle CHP geçirtmeyecek ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

KUZU: SİZ KAVGA ETMEYE GELMİŞSİNİZ

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, CHP'lilerin itirazı üzerine "Siz kavga etmeye gelmişsiniz, öyle anlaşılıyor" dedi. Kuzu komisyona üye milletvekillerinin ayakta kaldığını belirterek, "Üye olmayanlar masa etrafında oturmasın" dedi. İnce, "Uygulamada 'burada oturamaz' diyerek nerede yazıyor" diye itiraz etti.

Toplantı salonunda bulunan emniyet amiri de CHP'lilerin tepkisini çekti. CHP'li milletvekillerinin "Sayın Başkan emniyet amirinin burada olmasının bir anlamı var mı" sorusuna Başkan Kuzu, "Bizim bu görevlendirmelerle alakamız yok" yanıtı verdi. Bu konuşmalar üzerine emniyet görevlisi salondan çıktı.

Genel Kurul'da konuşma sürelerini yeniden düzenleyen teklif, Genel Kurula çalışma düzenini bozucu döviz, pankart ve materyal getirene kınama cezası verilmesini öngörüyor.

Teklife göre, Genel Kurulda söz kesmek, şahsiyatla uğraşmak, döviz ve pankart getirmek ve çalışma düzenini bozucu herhangi bir materyali genel kurul salonunda bulundurmak ve bu türden hareketlerde bulunmak yasak olacak.

Anayasa Alt Komisyon'da, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, teklifin tümüne muhalif olduğunu belirtti. MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da, alt komisyondaki görüşmelere ilişkin yazdığı muhalefet şerhinde, "Alt komisyonun AKP'li başkan ve üyelerine tüm grupları ilgilendiren uzlaşma komisyonu tarafından hazırlanan taslak metne destek verilmesini, müzakerelerin ve İçtüzük değişikliği çalışmasının taslak metin üzerinden yürütülmesi önerisinde bulunulmuştur. Kendileri beş AKP grup başkanvekilince imzalanan metnin üzerinden müzakere edeceklerini beyan etmişlerdir. Sadece muhalefet partileri aleyhine yapılması düşünülen metne MHP olarak destek ve katkı verilemeyeceği belirtilerek toplantıdan ayrılınmıştır" dedi.

Kaynak : Ensonhaber


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 03:25 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasa, bastı, chpli, komisyonunu, vekiller


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prof. Dr. Hekimoğlu: Anayasa Komisyonu Legalleştirilmeli aLya Haber Arşivi 0 17 Aralık 2011 11:22
Chp'li Vekiller Van'a Taşınacak Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:22
filistinli vekiller arananadam1 IF Ekstra 0 27 Mart 2007 21:06