IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2012, 18:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polislerin Dövdüğü Kadın 6.5 Yılla Yargılanıyor




İzmir'de yaşanan dayak skandalının ardından şimdi de yargı skandalı yaşanıyor.

İzmir'de karakolda Fevziye Cengiz'i döven 2 polis için yeni dava açıldı. Polislere 5 yıl 9 ay hapis istendi, dayak yiyen genç kadın ise 6.5 yılla yargılanıyor.

DAYAKÇI POLİSLERE 5 YIL 9 AY

Fevziye Cengiz isimli kadının İzmir Karabağlar karakolunda feci şekilde dövülmesinin ardından ortaya çıkan skandallarla ilgili yargıdan yeni kararlar geldi. İzmir Başsavcılığı, dayakçı polislere istenen cezayı 5 yıl 9 aya çıkardı. Bu ceza, 6.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan dayak mağduru Cengiz'e istenen cezanın altında kaldı.

İzmir'de Karabağlar Polis Merkezi'nde Fevziye Cengiz isimli bir kadının feci şekilde dövüldüğüne ilişkin görüntülerin yayımlanmasının ardından ortaya çıkan skandallarla ilgili yargıdan yeni kararlar geldi.

DAYAĞI İZLEYEN POLİSE DE DAVA

İzmir Başsavcılığı, Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin itirazı üzerine dayakçı polislere "tehdit ve hakaret" suçlarından yeni dava açtı. Daha önce sadece 1.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan polislere istenen ceza 5 yıl 9 aya çıktı.

Mahkeme, işkence suçundan dava açılması talebini reddettiği için polislere istenen ceza, 6.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan dayak mağduru Cengiz'e istenen cezanın yine altında kaldı. Başsavcılık, görüntülerde dayağı izleyen ve dışardan görünmemesi için perdeyi çeken polis hakkında da "yardım" suçundan dava açtı. Başsavcılık ayrıca karakoldaki dayak görüntüleriyle ilgili bilirkişi raporunda dayağı gizleyerek "arbede" yönünde rapor yazan Bilgi İşlem Şubesi polisleri hakkında da soruşturma açtı.

TEHDİT VE HAKARET

İzmir'da ailesiyle birlikte eğlenmeye gittikleri müzikholde gözaltına alınan 37 yaşındaki Fevziye Cengiz'in karakolda yediği feci dayağın görüntülerini Vatan ortaya çıkarmıştı. Cengiz hakkında polislere hakaret ettiği, koluna eliyle vurduğu, tırmaladığı ve ittiği gerekçesiyle 6.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken polislere ise "basit yaralama" suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Cengiz'in avukatlarının bu karara yaptıkları itiraz üzerine Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce basit yaralama suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Hakan Yörük ve Beyit Sezgin hakkında "tehdit ve hakaret" suçundan ek dava açılmasına, Tekin Doğan isimli polise de dayağa yardım ettiği, hakaret ve tehditte bulunduğu için dava açılmasına karar verdi. Mahkeme dayağı izleyen ve görünmemesi için perdeyi çeken Nevzat Atasever'e de "kasten yaralamaya yardım" suçundan dava açılması gerektiğine hükmetti.

Savcı Alaaddin Dokur da bu karar doğrultusunda yeni davaları açtı. Buna göre dayak atarken görülen Beyit Sezgin ve Hakan Yörük 1 yıl 3 aydan 5 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak. Savcı daha önce takipsizlik verdiği Tekin Doğan'a da dayağa yardım ettiği, tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Dayağı izleyen karakol grup amiri Atasever hakkında ise 3 aydan 9 aya kadar hapis istedi.

KAMERA KAYITLARI

Savcılık ayrıca dayak görüntülerini izleyerek rapor hazırlaması için görevlendirilen Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli bir komiser yardımcısı ve iki polis memuru hakkında da soruşturma açtı. Savcılığın konuya ilişkin tutanağında bilirkişi skandalı şu sözlerle ortaya konuldu: "Karakolun kamera kayıtlarından elde edilerek gönderilen CD'lerin başsavcılığımızdaki soruşturmaları etkileyecek ve farklı sonuçlar çıkaracak şekilde sonuçlandırılmasına neden olacak şekilde çözümleme ve fotoğraflama yapmak suretiyle suç işledikleri sonucuna ulaşıldı."

Soruşturma konusu olan polis raporunda, dayaktan hiç bahsedilmemiş ve polislerin hararetli konuşan ve sakinleşmeyen kadını etkisiz hale getirmek için fiziki müdahalede bulundukları ileri sürülmüştü. Cengiz'in bu fiziki müdahaleye karşılık verdiği için "arbede" çıktığı savunulan raporda, "fiziki müdahale" sırasında bir polisin gömleğinin yırtıldığının özellikle vurgulanması da dikkat çekmişti. Görüntülerde dayak devam ederken bir polisin perdeyi çekerek dayağı gizlemeye çalıştığı da yer almamıştı.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
65, dövdüğü, kadın, polislerin, yargılanıyor, yılla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık