IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2012, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın Yatırımcısına Tavsiyeler




Altını bu seviyerlerden almalı mı, satmalı mı, yükseliş ne kadar sürecek?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya piyasaları paranın kokusunun alında kutlamalara başladı. Dünya endeksleri hep bir ağızdan sevinç çığlıkları atarken biz gelen haberlerin etkisini yüzde 4'lere kadar çıkan İMKB ile daha derinlerde hissettik.

DOLAR ERİDİ

FED'in rekor düşük düzeydeki faizi 2014 ortalarına kadar devam ettireceğini açıkladı, bununla birlikte yeni parasal genişlemenin masada olduğu gerek görüldüğü an yangını söndürmek için devreye gireceğini söyledi. İşte bu açıklamalar endekslerde ve emtialara alım getirirken doları erimesine neden oldu.

Bu noktada dikkat çeken hareketlerden biri altın tarafında yaşandı. FED'in açıklamaları sonrasında sert yükselişe sahne olan altın İMKB kapanışında yüzde 2 üzerinde değer kazanarak 1730'lara kadar yükseldi.

Türk insanın yakından takip ettiği altında seyir nasıl olacak? Bu yükseliş kalıcımı? Altın almalı mı satmalı mı?

Bu soruları altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk değerlendirdi.

Yıldırımtürk bir gün öncesinde FED'in açıklamalarının çok net olmadığının faiz tarafında netlik olsa da, parasal genişleme konusunda çok net bir takvim olmadığının altını çizdi. FED'in FOMC toplantısında yaptığı açıklamaların önemli bir döneme de denk geldiğini kaydeden Yıldırımtürk, ay sonu olması nedeniyle kontrat değişim işlemlerinin olduğunu belirtti. İyimser hava ile gerileyen dolar ile paritenin teknik olarak 1.32'leri test etmesine neden olduğunu kaydeden altın ve para piyasaları uzmanı Yıldırımtürk, FED'in açıklamalarına paralel Avrupa'dan Mart ayında gelmesi beklenen likidite enjekte edilme beklentisi olduğunu hatırlattı.

"ALTINDA UZUN VADELİ YÜKSELİŞ GÖRÜNMÜYOR"

Yıldırımtürk daha önceki parasal genişlemenin piyasalarda büyük spekülatörlere gittiğini belirtirken bu sefer enjekte edilecek paranın küçük yatırımcıya ve borçlara gideceği belirtti. Bu nedenle hem Avrupa'dan hem de ABD'den gelmesi muhtemel olan parasal genişleme hareketinin eskiden olduğu kadar altın üzerinde çok ciddi etki bırakmayacağını vurguladı.

Bu nedenle altın tarafında sırasıyla 1.730 dolar seviyelerinden 1.685 dolar ve 1.645 dolar seviyesine gerileme yaşanabileceğini kaydeden Yıldırımtürk, Avrupa tarafında kamu borç görüşmelerinin hala sonuçlanmadığını, Yunanistan ile ilgili sürecin hala belirsizliğini koruduğunu, bu nedenle de gelecek olan paranın borçları kapatmak için kullanılacağını söyledi.

ECB'den gelecek olan 90 milyar euronun tüketime yönelik olmayıp tasarrufa yönelik olacağını, bu nedenle de tüketimde gerileme yaşanabileceğinin altını çizen Yıldırımtürk, gelinen noktada hammadde fiyatlarının da etkileneceğini ve aşağı yönlü seyir olacağını belirtti.

"SATIŞ İÇİN UYGUN DÖNEM"

Merkez'in son dönem politikaları ile döviz sepetinde 2.20'lerden 2.07'lere kadar gerilendiğini kaydeden para piyasaları uzmanı, dolar TL kurundaki zayıflama ile dışarıda altında yaşanan sert hareketlerin iç piyasada aynı etkiyi göstermediğini kaydetti.

Altının ons fiyatının son hareketler ile birlikte neredeyse 55 dolar artış gösterdiği belirten Yıldırımtürk içerde bu hareketin 24 ayar altında 1TL 25 kuruş, çeyrek altında 2 TL, cumhuriyet altınında ise 8 TL olarak kendisini gösterdiğini açıkladı.

İŞTE YATIRIMCIYA ÖNERİLER

Altında yaşanan yükselişin uzun vadeli olmayacağını belirten altın uzmanı, bu seviyelerin satış için fırsat olabileceğinin altını çizdi.

Altın yatırımı yapmak isteyenlerin portföylerinin yüzde 20'sini altına ayırmalarının daha doğru olacağını belirten Mehmet Ali Yıldırımtürk tüm yatırımın altın üzerinde olmasının büyük risk olduğu konusun da uyarıda bulundu.

Altın almak isteyenlerin uzun vadede çeyrek altın alarak daha sağlıklı ve riski düşük alternatifleri tercih etmeleri gerektiğini kaydeden Yıldırımtürk, ağırlıklı olarak TL cinsinden yatırımların tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak : Ensonhaber


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altın, tavsiyeler, yatırımcısına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerden Kadınlara Altın Tavsiyeler ! Sır Ah Erkekler 1 11 Mayıs 2010 01:17
Öğrenciler İçin Altın Değerinde Tavsiyeler Luis Yalan Haber 0 02 Mayıs 2010 11:52
Peygamber efendimizden altın tavsiyeler Lady İslamiyet 0 19 Nisan 2010 15:09
Efendimizden tavsiyeler Spammer İslamiyet 0 08 Temmuz 2009 02:49
Sağlıklı ve etkileyici saçlar için altın tavsiyeler Juventus Sağlıklı Bakım Önerileri 0 19 Haziran 2009 10:14